20 Mayıs 2024 Pazartesi

Büyüknohutçu çifti Kadıköy'de anıldı

Katledilişinin 7. yılında Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu için Kadıköy'de düzenlenen anmada, çifte yönelik tehdit telefonlarına ulaşıldığı an pek çok sorunun çözüleceği kaydedildi. Anmada, azmettirenler yargılanana kadar mücadelenin süreceği belirtildi. 

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşadıkları yayla evinde katledilen doğa savunucuları Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu katledilişinin 7. yılında Kadıköy rıhtım meydanında anıldı. "Vahşi madenciliğe hayır", "Aysin-Ali Ulvi Büyüknohutçu dostlarımızı unutmadık, unutturmayacağız", "Karıncanın kardeşi var onu size ezdirmeyiz" pankartlarının açıldığı eylemde Büyüknohutçu çifti şahsında saygı duruşu yapıldı. 

Büyüknohutçu'yu anan ekolojistler; yaşamı, doğayı ve doğal yaşam döngüsündeki tüm canlıların hakkını  savunmaya devam edeceklerini kaydetti. 

'YAVRULARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİYLE TEHDİT EDİLDİK'
Söz alan Aysin Büyüknohutçu'nun kız kardeşi Hatice Çankaya, yürüttükleri adalet mücadelesinde bir tiyatro sahnesine tanık olduklarını kaydetti. Çankaya, "Fakat tepki gösteremedik. Farklı davranışları içine giremedik. Üç yavrumuzun can güvenliği ve şiddetle korkutulduk. Şerife kardeşim Ali'nin tehdit telefonları aldığını biliyordu, şahit oldu. Savcılığa dilekçe götürdüğünde savcı işleme koymuyor. 'Sözlü söylemeniz yeterli' diyor. Telefon kayıtları bulunduğu an, tehdit telefonlarına ulaşıldığı an çorap söküğü gibi pek çok şeyin başlangıcı olacak biliyoruz. Unutmadık unutmayacağız. Azmettirenler yargılanacak. Buna inanıyoruz" dedi.