23 Nisan 2024 Salı

Bursalı kadınlar: Hesap soracağız

Fomara Meydanında bir araya gelen Bursalı kadınlar, halkları ölüme mahkum eden politikalara boyun eğmeyeceklerini hesap soracaklarını kaydetti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolasıyla Bursalı kadınlar "hükümet istifa" sloganıyla yürüdü. Bursa Kadın Platformu'nun çağrısıyla Fomara Meydanı'nda buluşan kadılar, Kent Meydanı'na yürüyüşünde "Soracak hesabımız yeniyi kuracak gücümüz var" diye vurguladı.

"Yıktığınız hayatları kadın dayanışması ile yeniden kuracağız" pankartın açıldığı eylemde iktidarın kadın, LGBTİ+ ve çocuk düşmanı politikalarının teşhir edildi. Açıklamada, bu siyasete boyun eğilmeyeceğinin altı çizildi. İktidarın deprem sonrası halkları ölüme mahkum ettiğinin altı çizilen açıklamada, depremlerin ardından bölgede yardım bekleyen depremzedelerin göçmen ve mülteci nefretiyle çaresiz bırakıldığı belirtildi.

8 Mart'ın tarihinin hatırlatıldığı açıklama, şöyle devam etti: "Hayatlarımızı yok sayan erkek egemen devlete karşı tek güvencemiz mücadelemiz, tek güvencemiz birlikteliğimizdir. Bugün burada kentlerimizi yeniden dayanışma ile inşa etmek için isyanımızla, öfkemizle bir aradayız. Biz kadınlar, şiddetin ve sömürünün olmadığı eşit ve özgür bir yaşamı birlikte mücadelemizle kuracağız. Yeniyi biz kuracağız. Yaşamlarımızı bizler savunacağız. Yaşasın kadın dayanışması."