30 Nisan 2024 Salı

Bursa'da KBDH'den eylem

Bursa'da eylem gerçekleştirdiklerini duyuran KBDH Beritan Şemse Milisleri, "Tüm kadınlara sesleniyoruz; KBDH milislerine katılın! Faşizme karşı en ön saflarda savaşalım" dedi. 

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Beritan Şemse Milisleri, Bursa Nilüfer'de faşistlere ait olduğunu belirttikleri bir kamyoneti ateşe verdiklerini duyurdu. Bursa'da gerçekleştirdikleri eyleme ilişkin açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"AKP-MHP faşizmi saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Sürdürdüğü işgal saldırılarıyla seçimlerdeki yenilgisini örtbas etmeye çalışıyor. Birleşik devrimin her neferi bu saldırılar karşısında iradeli ve güçlü duruşundan vazgeçmiyor. Faşizmin bu saldırılarından en çok etkilenenler gene kadınlar ve kazanımları oluyor. Kadınların Birleşik Devrim Hareketi olarak her alanda bu işgal saldırılarına geçit vermeyeceğiz. KBDH olarak AKP-MHP faşizmini uyarıyoruz; Kürdistan dağlarından defol! Dağlarımızda yaptığınız her operasyona, şehirlerde misliyle karşılık vereceğiz.

"14 Nisan gecesi 22.30 sularında, Bursa/Nilüfer'de faşistlere ait bir kamyoneti ateşe verdik! Ateşe verdiğimiz kamyonet kullanılamaz hale geldi. Tüm kadınlara sesleniyoruz; KBDH milislerine katılın! Faşizme karşı en ön saflarda savaşalım! Yaşasın KBDH! Yaşasın birleşik kadın mücadelesi Şehid namirin!"