20 Mayıs 2024 Pazartesi

Buldan ve Temelli: Demirtaş bir an önce tahliye edilmeli

Demirtaş'ın tahliyesinin reddedilmesine sert tepki göstereh HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, cumhurbaşkanı adayı Demirtaş?ın biran önce serbest bırakılması isterken, itiraz için bir üst mahkemeye başvurulacağını söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, aday tanıtım toplantısı öncesinde cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebinin mahkeme tarafından reddedilmesine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Demirtaş'ın tahliyesine ilişkin yaptıkları başvurunun reddedildiğini hatırlatan Buldan, Demirtaş'a verilen bu kararı asla tanımadıklarını ifade etti. Buldan, "Demirtaş, diğer cumhurbaşkanı adayları gibi eşit şartlarda, koşullarda bir seçim kampanyası yürütmek üzere derhal tahliye edilmelidir" dedi.
 
Mahkemenin kararına bugün itirazda bulunacaklarını söyleyen Buldan, "Tekrar aynı karar çıkarsa hukuki sürecimiz devam edecek. Anayasa Mahkemesi'ne, AİHM'e kadar gidecek olan bu sürecin takipçisi olacağız" diye belirtti.
 
Temelli ise mahkemenin kararının gerekçesinin "hukuk garabeti" olduğunu kaydetti. Temelli, "Yargının üzerindeki bu vesayet kalkmadığı sürece bu ülkeye adaletin gelmesi mümkün değildir. Bir üst mahkemeden beklentimiz bu kararı düzeltmesi ve Demirtaş'ın tahliye olmasıdır" diye konuştu.
 
Yargıçlara da seslenen Temelli, "24 Haziran’dan sonra bu ülkede çok şey değişecek. Bu değişime siz de gelin yargının bağımsızlığı konusunda katkınızı sunun. Yasayı tanımaz bir yerden kararları almayın. Gelin cesur olun" dedi.