29 Mart 2024 Cuma

Buldan: Ne inkar siyaseti ne de restorasyon

8 Mart dolayısıyla partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, tüm kadınların 8 Mart'ını kutladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin ise Buldan, "Çözüm halkların radikal demokratik değişim iradesi olan Üçüncü Yol'dur" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Parlamento Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla grup toplantısı düzenledi. HDP Kadın Meclisi ve bileşen partilerin temsilcileri, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kaplan, SES Eş Genel Başkanı Gönül Adıbelli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Barış Anneleri, kadın, insan ve hukuk örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantı salonu sıralarına "Jin jiyan azadî" ve Türkiye ve Arapça "Yalnız değil birlikteyiz" yazılı dövizler bırakıldı. Toplantı, depremzede kadınların yaşadıkları ve HDP Kadın Meclisi'nin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimiyle başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadınların 8 Mart'ın kutladı. 8 Mart'ta alanlarda olacaklarını söyleyen Buldan, depremi felakete dönüştüren tek adam rejimine karşı, erkek egemen sisteme ve kadına yönelik şiddete karşı, "yalnız değil birlikteyiz/jin, jiyan, azadi" diyerek en güçlü şekilde sokaklarda olacaklarını belirtti.

On binlerce insanın iktidarın politikaları nedeniyle katledildiğini, açlık ve soğuğa mahkum edildiğini, depremzede kadınlara şiddet uygulandığını hatırlatan Buldan, HDP'nin ilk günden itibaren alanda depremzedelerle dayanışma içinde olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de konuşan Buldan, "Artık toplum değişim istiyor. Bunun için ne inkar siyaseti ne de restorasyon diyoruz. Çözüm halkların radikal demokratik değişim iradesi olan Üçüncü Yol'dur" dedi.
 
Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutlayan Buldan, önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikalarını gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceklerini aktardı. Buldan, "HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak, kurucu bir siyaset üretecek, 3'üncü Yol'u daha da büyütecek, umudun ve değişimin adresi olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.