19 Nisan 2024 Cuma

Buldan: AKP halkın parasını 'yardım' diye dağıtıyor

Bingöl'de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin halkın cebinden çıkan paralarla ?yardım? adı altında oy istediğine işaret etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bingöl halkıyla buluştu. 
 
Konvoy eşliğinde kent merkezinde şehir turu yapan Buldan, ardından PTT Kavşağında düzenlenen mitinge katıldı. 
 
Mitingde ilk olarak Bingöl milletvekili adayı Şefika Doğan konuştu. Doğan, Bingöl halkının zulüm iktidarına artık yeter dediğini söylerken, diğer aday Nihat Aksoy da AKP'ye verilen her oyun zulüm düzenine ortak olmak anlamına geleceğini dile getirdi. Erdal Aydemir ise Bingöl’ün isyan ve direnişin şehri olduğunu ifade etti. 
 
HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ise hükümetin seçimi atlatmak için İngiltere’den dilendiğini belirterek ekonomideki çöküşün her geçen gün daha fazla derinleştiğini söyledi. 
 
Ardından kitleye hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadir Gecesi'nin hayırlara, barışa, adalete ve demokrasiye vesile olması temennisinde bulundu. 
 
AKP iktidarı için “Tek bildikleri savaşla seçim kazanmak” diyen Buldan, Efrin'in ardından şimdi de hedeflerinin Mahmur ve Kandil olduğunu söyledi. Buldan, “Bingöl halkı Kandil’e, Mahmur’a gitmenize onay vermiyor. Çünkü bu halk barış istiyor” dedi. 
 
HDP'nin barışı savunan bir parti olduğunu söyleyen Buldan, “İnsanların artık ölmemesi için, çocuklarımızın toprağın altına girmemesi, analarımızın ağlamaması için büyük mücadele veriyoruz. Ancak bizi terörist ilan ettiler. 6 milyon oy alan partiye terörist diyorlar. Bize dinsiz parti diyorlar. Biz dini, oruç tutmayı, namaz kılmayı Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrenmedik, AKP’den öğrenmedik. Onlar dini kullanıyorlar. 2 gün önce boş başbakan Binali Yıldırım Bitlis'te miting yaparken bir caminin kubbesine AKP pankartları astı. Camiyi bile AKP’nin seçim bürosu olarak kullanıyorlar” diye konuştu.  
 
“Bu ülkeyi yönetecek gücümüz de inancımız da var”  diyen Buldan, AKP'nin halkın cebinden çıkan paralarla “yardım” adı altında oy istediğine işaret etti. 
 
“Kürt sorunu yoktur, diyen zihniyete karşı Kürtler birlik ve beraberliğini sağladı. Kimsenin gücü dilimizi, kültürümüzü inkar etmeye yetmez” diyen Buldan, Selahattin Demirtaş ile ilgili yalanlar söylendiğini kaydetti. Buldan, şöyle konuştu: “Demirtaş’ın elinde 53 insanın kan var diyorlar. Biz bu konuyu defalarca Meclis’e getirdik, araştıralım dedik. AKP oylarıyla reddedildi. Çünkü o gün yaşamını yitiren insanlarımızın çoğu bizim partililerimizdir. Güvenlik güçlerinin ateşiyle yaşamlarını yitirdiler. Ama bugün iktidarlarını ayakta tutabilmek için Recep Tayyip Erdoğan, Demirtaş’ı terörist ilan ediyor. Biz kendisine sesleniyoruz: Cesaretin varsa çıkarırsın Demirtaş’ı dışarıya halk karar verir kim suçlu kim suçlu değil.”