23 Nisan 2024 Salı

Brüksel'de halk buluşmalarıyla seçim çalışması başladı

Brüksel'de seçim çalışmalarına başlayan Emek ve Özgürlük İttifakı ve Yeşil Sol Parti, düzenlenen halk buluşmasında özellikle gençlerin üzerine büyük sorumluluklar düştüğü kaydedildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) lokalinde Emek ve Özgürlük İttifakı ve Yeşil Sol Parti Belçika seçim koordinasyonu çağrısıyla toplandı. Çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda HDP'nin 25. dönem milletvekili Turgut Öker ve Belçika Yeşil Sol Parti seçim koordinasyonu adına Seydi Firat katıldı.

ÖKER: İLK KEZ OY KULLANACAK ARKADAŞLARIMIZA GÖREV DÜŞÜYOR
Söz alan Öker, 19 gün boyunca seçimler için canla başla çalışılırsa hedefe ulaşacaklarını kaydetti. Özellikle genç nüfusa seslenen Öker, "İlk defa oy kullanacak arkadaşlarımıza görevler düşüyor" dedi.

FİRAT: NEREDE OLURSAK OLALIM MÜCADELE EDECEĞİZ
Koordinasyon adına söz alan Seydi Firat ise "Yaşadığımız her kötülüğe karşı, iyiliği örgütleyeceğiz. Kötülüğe karşı karşı bir irade var ve biz bunu Newroz'da  kadınların zılgıtlarında, gençlerin umut dolu haykırışlarında gördük. Nerede olursak olalım; zindanda, sokakta biz bu ruhla hareket edeceğiz" dedi. Emek ve Özgürlük İttifakının bir demokrasi ekseni olduğunu dile getiren Firat, "Anlaşmazlıklar, eksikler olsa da tarihsel değerlerimizin ifadesidir. Sonuç olarak bizler de emek, duygu, çaba ve ruhumuzla bunun bir parçasıyız" ifadelerini kullandı.

GÖRGÜ: HER BİR ARKADAŞI GÖREV ALMAYA DAVET EDİYORUZ
Son olarak Belçika Yeşil Sol Parti Brüksel Komisyonu adına Zeynep Görgü söz aldı. Genel çalışmalar hakkında bilgi veren Görgü, "Bizler için geleceğimiz için hepimize ayrı ayrı görev düşüyor. Bu sebeple buradaki her bir arkadaşı çalışmalara katılmaya, görev almaya davet ediyoruz" dedi.

Halk toplantısı 16 Nisan'da açılacak Brüksel seçim bürosu çağrısıyla sonlandı.

ESNAF VE EV ZİYARETLERİ
Belçika'nın Valonya bölgesinde bulunan Vervirers ve Flaman Bölgesi'nde yer alan bir liman kenti Anvers'te esnaf ve ziyaretleri yapıldı, halk toplantısı düzenlendi.