19 Mayıs 2024 Pazar

Bordeaux'da Cumartesi Anneleri'ne saldırı protesto edildi

Cumartesi Anneleri'nin 700. eylemine yapılan saldırı Fransa'nın Bordeaux kentinde protesto edildi.
Cumartesi Anneleri'nin 700. eylemine yapılan saldırı Fransa'nın Bordeaux kentinde protesto edildi. HDK'nin çağrısı ile Victoria Meydanı'nda düzenlenen eylemde gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.
 
Eylemde Türkçe-Fransızca basın açıklaması okundu. HDK sözcüsü yaptığı konuşmada, "700 haftadır her Cumartesi Meydanı'nda gözaltında kaybedilen yüzlerce insanımızın fotoğrafını taşıyarak Türkiye'nin en uzun protestosunu sürdürüyoruz" denildi.
 
Açıklama da "700 haftadır güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra varlığı inkar edilen insanlarımıza ne olduğunu öğrenmeyi talep ediyor ve onları kaybedenlerin tarafsız ve bağımsız bir yargılama faaliyeti sonunda cezalandırılmasını istiyoruz" diye kaydedildi. Açıklamada, "Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına ,vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kayıplarımızı unutmayacağız! Gözaltında kaybedenleri ve kaybedenleri koruyanları affetmeyeceğiz! Gözaltında kaybedilen evlatlarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz" diye belirtildi.