29 Mart 2024 Cuma

Birinci bölge adayları Kartal'da halkla buluştu

İstanbul'da HDP birinci bölge milletvekili adayları, Kartal'da yüzlerce kişiyle buluştu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'nün Kartal Meydanı’nda 1. bölge milletvekili adaylarının katılımıyla düzenlediği mitinge yüzlerce kişi katıldı.
 
Mitingin yapıldığı alana HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın posteri ile HDP flamaları asıldı. Bazı partililer Demirtaş maskeleriyle alana geldi. 
 
Açılış konuşmasını yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, partilerinin tutuklu il eşbaşkanı ve Van milletvekili adayı Cengiz Çiçek'in selamlarını iletti. Demir, "7 Haziran'da nasıl onları tek başına iktidar yapmadıysak 24 Haziran'da da yapmayacağız. Yarım kalan işi tamamlayacağız. İktidarlarını alaşağı edeceğiz" dedi. 
 
Ardından İstanbul milletvekili adayları sahneye çıkarak halkı selamladı. 
 
HDP İstanbul ikinci bölge milletvekili adayı Mustafa Avcı, partilerinin olduğu sürece AKP'nin başkanlık isteğinin hayalden öteye geçmeyeceğini belirtti. Avcı, "24 Haziran'da onları göndereceğiz. HDP sadece bir siyasi parti değildir, 80 milyonun sorunlarının altını çizen bir partidir. HDP, tüm farklılıkları bir arada tutan bir partidir. Direne direne kazandık. Direnmemizin geleneğinden besleniyoruz. Direneceğiz ve kazanacağız" diye konuştu. Avcı'nın "Umut kim?" sorusuna binlerce kişi "HDP" diye yanıt verdi. 
 
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın sesine tahammül edemeyenler ketılına bile tahammül edemedi. Evdeki ketıl örgüt malzemesi oldu" diye konuştu. Kaya, "Bizler renklerimizle beraber, Müslümanı Hristiyan’ı, Alevisi, Ermenisi ile inananı, inanmayı ile bu ülkeyi değiştireceğiz. Bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
ORTAK YAŞAMI ÖRECEK OLAN HDP'DİR
 
Birinci bölge milletvekili adayı Erol Katırcıoğlu, HDP'nin Türkiye'nin geleceğinin partisi olduğunu ifade ederek, "Türkiye çok farlılığı olan bir ülke. Bu farklılıklar olduğu için ortak bir yaşamı örecek olan HDP'dir. AKP iktidarı bitmiştir. Biz özgür bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Biz insanların sabaha kadar işkence gördüğü bir ülke istemiyoruz. Siyasetçilerin tutsak edildiği bir ülke istemiyoruz" dedi.
 
ÇOCUKLARIN ÇIKARAMADIĞI SES OLMAK İÇİN SANDIĞA GİDECEĞİZ
 
Birinci bölge milletvekili adayı Sema Uçar da "16 yıldır iktidarda olan AKP sanki muhalefetmiş gibi vaatlerde bulunuyor. İşkenceye sıfır tolerans diyenler daha iki gün önce lise öğrencilerine işkence etti. Bizler çocukların çıkaramadığı ses olmak için sandığa gideceğiz" dedi. 
 
SOMA'NIN, SURUÇ'UN, CİZRE'NİN HESABINI SORMAYA GELİYORUZ
 
Birinci bölge milletvekili adayı Erkan Baş, "Hep birlikte haklı bir yürüyüşteyiz" diye söze başladı. Baş, Saray'a şöyle seslendi: "Saraya saklanan şahıs, kentlerimizi yıktınız, kadınları, işçileri katlettiniz, gazetecileri, yazarları, siyasetçileri tutukladınız ama biz buradayız siz neredesiniz? ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dediği için Demirtaş'ı tutsak ettiniz ama binlerce Demirtaş burada. Siz neredesiniz? Berkin Elvan olarak buradayız. Saray’daki şahıs sana sesleniyoruz geliyoruz. Bütün işlenen suçların hesabını sormaya geliyoruz. Soma'yı unutmadık, 301 madencinin hesabını, Suruç, Sur, Cizre'nin hesabını sormaya geliyoruz. Bir diktatörün sonu gelmiştir. O baraj, 24 Haziran günü ayaklarımızın altında ezilecektir. Ama rehavete kapılmak yok. Önce Saray’ı sonra barajı başlarına yıkacağız. Hep birlikte değiştireceğiz." 
 
HDP milletvekili adayı Musa Piroğlu da "HDP'nin baraj sorunu yok bu ülkenin baraj sorunu var. Ya bu barajı yıkarız ya da bu ülke baraj altında kalır" diye konuştu. 
 
Mitinge katılanlar MKM sanatçıları Serhad Çarnewa ve Veysi Ermiş'in söylediği ezgiler eşliğinde halay çekti.