25 Nisan 2024 Perşembe

Bir kadını katletmeye çalışan Feyzo Duran tahliye edildi

İzmir'de geçen sene Aysel Perkgün'ü katletmeye çalışan Feyzo Duran tahliye edildi. Savcılık mütalaasında Duran'ın ambulans çağırması nedeniyle katletme değil kasten yaralama suçundan ceza almasını istedi.

İzmir'in Buca ilçesinde geçen sene Aysel Perkgün'ü darp ederek bıçakla öldürmeye teşebbüs eden Feyzo Duran tahliye edildi.

Saldırı sonucu Aysel Perkgün ağır yaralanarak hastaneye kaldırılırken, Feyzo Duran gözaltına alındı ve tutuklandı. Hazırlanan iddianamede Duran için "tasarlayarak" ve "canavarca hisle veya eziyet çektirerek" öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Tutuklu sanık Duran'ın yargılanmasına, bugün İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Feyzo Duran, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken, müşteki Aysel Perkgün ve taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada Aysel hakkında istenen Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Aysel Perkgün'ün avukatı Abdi Yaşar, İstanbul'dan gelen adli tıp raporuna göre sanığın kanında uyuşturucu maddeye rastlanmadığını belirtip, sanığın iddia ettiğinin üzerine uyuşturucu etkisi altında olmadığını ve aklının başında olduğunu vurguladı. Yaşar, Duran'ın iyi hal indirimi yapılmaksızın en ağır cezayı almasını istedi.

Mütalaa veren savcı, Duran'ın Perkgün'ü canavarca hisle ve eziyet çektirerek katletmeye çalışsa da sonrasında ambulans çağırarak vazgeçtiğini iddia etti. Savcı, Duran'ın "canavarca hisle, beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını talep etti.

Sanık avukatı Hüsnü Okan İzcan ise mütalaanın göz önüne alınarak, müvekkilinin yattığı sürenin de değerlendirilerek tahliyesini ve esasa ilişkin savunma yapmak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının talebini kabul edip, duruşmayı erteledi.