18 Nisan 2024 Perşembe

Bir fanatik faşist: Perinçek

Eski generallerin, eski bürokratların kendi kanatları altında olmasından memnun. Ordusuz sivil general. Hitler'den çok süzme bir Mussolini. Kontrgerillanın emir kulluğundan ziyade faşizmin, rejimin gerçek ve fakat hakkı yenmiş sahibi gibi davranıyor. Talihsiz şehzade rolünü seviyor.
Doğu Perinçek eğlence unsuru değil. Öyle zannetmek tehlikeyi hafife almak olur.
 
Kendisi her vesileyle ne denli önemli biri olduğunu anlatmak için çırpınıyor. Bir korku filmi karakteri iştahıyla ve elbette bütün takıntılı kişiliği eşliğinde.
 
Fanatizmle faşizm kokteyli halinde Perinçek.
 
Paranoya ve alarmizm Perinçek safsatasının iki asli bileşeni.
 
Halkın korkularını kaşıyor. Yetmeyince milliyetçi hissiyata adeta abanıyor.
 
Tipik bir megaloman davranışı sergiliyor. Kendine olmadık güçler atfetmek bu davranış çizgisinin tamamlayıcısı.
 
Günlük mekanik üslubu tanıdık. Sıkı durun Perinçek gelecek, ülkeyi kurtaracak.
 
Kurtarıcı ve laik mesihimiz olarak Perinçek, kendisinin 'zuhur edilmesi' için pek tabii uçurumun kıyısında olması gerekir.
 
Onun tarif ettiği dünya ve ülke böyle berbat bir tablodur.
 
Herkes Türkiye'ye saldırıyor. HDP zaten PKK demektir, ülke yıkılmaktadır.
 
Eyvah ki eyvah!
 
Ama hayır, şükredelim ki Perinçek var.
 
Yanında, ardında, koltuklarının altında tekaüt generaller ve bu gibi bürokratlar var. Onlar da kendi vakitlerinin gelmesini bekleyen yedek Mesih adayları.
 
Perinçek kendine olmadık payeler biçerken, kendi haricindekilerin tamamını zaaflı faniler olarak sınıflıyor.
 
Eski generallerin, eski bürokratların kendi kanatları altında olmasından memnun.
 
Ordusuz sivil general.
 
Hitler'den çok süzme bir Mussolini.
 
Hastalıklı bir güç arzusuyla kavruluyor.
 
Dün, bugün, ömrü oldukça bundan sonra; her zaman.
 
Sevgisiz. Düşman üretme jeneratörü. Tatminsiz hırsların ebedi tutsağı.
 
Yapamıyor, herhangi biri gibi yaşamayı, davranmayı başaramıyor.
 
Kontrgerillanın emir kulluğundan ziyade faşizmin, rejimin gerçek ve fakat hakkı yenmiş sahibi gibi davranıyor. Talihsiz şehzade rolünü seviyor. Yaşı kaç olursa olsun, Perinçek, faşizmin şehzadesi olduğu inancında.
 
Kendini buna rağmen rejime kabul ettiremeyince, her defasında ona hakiki sıfatı hatırlatılınca hışımla sayıyor meziyetlerini Nihat Atsız'ı andıran bir dille.
 
Kesif bir Ermeni düşmanlığı, soykırıma mazeret üretme şampiyonu.
 
Yeter mi, yetmez!
 
Türk olmadığını, ulusal hakkı bulunduğunu söyleyen Kürt'e düşman. Onu terörize ediyor. Bertaraf edilmesi amacıyla iktidarı tahrik ve teşvik ediyor.
 
Afrin, Menbic, Kandil; iktidar her yere girsin, Kürt'e ölüm götürsün; arzusu bu. Sevgisizliği en çok bu anlarda ortaya çıkıyor. Tuhaf bir göz parlamasıyla. Kandan ve ölümden bahsetmek ona iyi geliyor. O anlarda şehvetli bir coşkuyla taşıyor adeta.
 
Fanatik faşist ama akıldan çok kalbiyle faşistleşmiş ve bu yüzden sayıklamaları andırıyor sıraladığı argümanlar.
 
Son bir büyük oyunu var Perinçek'in. “Pis işleri” AKP'ye yaptıracak. Kürtlere daha çok saldırtacak, taş üstünde taş bırakmayacak mesela. Sonra Cemaat şebekesi var, onları silahlı ve silahsız bürokraside AKP tasfiye ettikçe, yerlerine kendi generallerinin dümen suyundakilerin yerleşmesini sağlayacak.
 
Çatışma denklemi şiddetlendikçe kördüğüme dönecek. Ve nihayet bu kez AKP'yi de ona yakın cuntalar devirecek. Bu saray darbesinin ardından devletin başına Perinçek geçecek. 
 
AKP'nin kontrollü, seçmeci, belli mevzilerle sınırlı çatışma ve buna bağlı oy devşirme, irade üretme taktiğine karşı Perinçek'in katıksız, fanatik faşist saldırganlığı.
 
Irkçı ulumalar bir başladı mı önünün alınamayacağını iyi biliyor Perinçek. O nedenle son büyük projesini hayata geçirmek için her şeyi yapacak. Bu yolun sonu da hüsran. Ancak dökülen kanla teselli bulmaya dahi hazır.
 
Bir vakitler İbrahim Kaypakkaya'yı öldürtmeye çalışmıştı. Sonra devrimcileri ihbar etti ve katlettirdi. Rejimin oyuncağı oldu. Kontrgerillacıların eline düştü. Ergenekoncuların sır katipliğini yaptı. Şimdi de toplumsal iç savaş kışkırtıcısı. Eşit yurttaşlık talebi için dahi 'Vatanın bölünmesidir' diyor.
 
Irkçı. Fanatik. Faşist. Komplocu. İhbarcı.
 
Bir ömre sığmayacak kadar nefret.
 
Avucunu yalayacak demek sonuç üretmeye elverişli değil. Halihazırda Perinçek'te temsilini bulan ırkçı fanatik faşizmin, politik çöküş dönemlerinde, bir çarpan etkisi yarattığına tarih tanıklık etti.