3 Mayıs 2024 Cuma

Binlerce kişi LLL yürüyüşünde yan yana geldi: Ayağa kalk ve diren!

Berlin'de binlerce kişi Luxemburg, Liebknecht ve Lenin'i anmak için geleneksel LLL yürüyüşünde yan yana geldi. Polisler, Filistin bayraklarını gerekçe göstererek korteje saldırdı.

Devrimci önderler Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht'in katledilişinin 105'inci, Vladimir Lenin'in ölümsüzleşmesinin 100'üncü yılında binlerce kişi geleneksel LLL yürüyüşü için Almanya'nın başkenti Berlin'de sokaklara aktı.

"Luxemburg, Liebknecht, Lenin, Niemand ist vergessen! Aufstehen und widersetzen" ana pankartı arkasında toplanan binler, Frankfurter Tor'dan Luxemburg ve Liebknecht'in naaşlarının bulunduğu anıt mezarlığa kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca Luxemburg, Liebknecht ve Lenin'i anan kitle, bir kez daha kapitalizme, emperyalizme ve savaş politikalarına karşı mücadelelerinin süreceğini haykırdı.

Faşizme karşı birleşik mücadele çağrısının yapıldığı yürüyüşte "Yaşasın devrimci dayanışma", "Viva Palestina", "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Jin, jiyan, azadi" sloganları atıldı.

Devrimci önderlerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte pankartlarda Gazze ve Rojava'ya dönük işgal saldırıları kınandı.

Polisler, yürüyüş sırasında açılan Filistin bayraklarını gerekçe göstererek kitleye saldırdı. Polis saldırısı nedeniyle çok sayıda kişi yaralanırken, bazı eylemciler hastaneye kaldırıldı. Polis saldırısını püskürten kitle, Sosyalizm Anıtı'na kadar Filistin sloganları ve marşlarla yürüyüşü sürdürdü.

Yürüyüş, devrimci önderlerin anıt mezarlarına karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

MLKP'NİN 7. KONGRESİ SELAMLANDI
Yürüyüşe, aralarında MLKP, KGÖ, KKÖ, KA (Komünist İnşa), TKP-ML, MKP, RJ (Devrimci Gençlik), MLPD, TKİP'in de bulunduğu çok sayıda örgüt katıldı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) kortejinde "Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor!", "Yaşasın Partimiz MLKP", "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!", "Bijî berxwedana Rojava!" sloganları atıldı, MLKP'nin 7. Kongresi ve KKÖ'nün 3. Konferansı selamlandı.

Yürüyüş sonrasında MLKP ve KA korteji, sosyalistlerin anıtı önünde saygı duruşunda bulundu ve devrim andı içti ve birlikte Enternasyonel marşı söylendi.

İBRAHİM OKÇUOĞLU'NUN MEZARI ZİYARET EDİLDİ
24 Ağustos'ta ölümsüzleşen MLKP kurucu üyesi İbrahim Okçuoğlu'nun mezarı, yürüyüşten sonra ziyaret edildi. Mezar başında yapılan konuşmada, ölümsüzleri anmanın somutluğundan, Rosa Luxemburg'un, Karl Liebknecht'in, Lenin'in, İbrahim Okçuoğlu'nun bıraktığı mirasın devam ettirileceğinden bahsedildi.

Cumartesi günü ise KA ve MLKP adına, "Dünden bugüne emperyalizm" ve "Almanya'da komünist parti inşası" başlıklarıyla yapılan seminerlerle başlayan etkinlik, yine Berlin'de iki örgütün ortak örgütlediği yürüyüşle devam etti. Yürüyüşte yapılan konuşmalarda, bütün dünyada emperyalizme karşı ortak mücadelenin öneminden kadın özgürlük mücadelesinin önemine değin farklı konulara değinildi. Yürüyüşten sonra yapılan anma etkinliğinde devrim şehitleri anıldı, şiirler okundu ve devrimci marşlar söylendi.