20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bilgen: Bir gün daha gecikmeden Demirtaş serbest bırakılmalıdır

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, seçimin eşit bir yarış olması için Selahattin Demirtaş'ın tahliyesinin yeter şart değil ancak önşart olduğunu söyledi.
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, MYK toplantısı devam ettiği dakikalarda partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 
 
Bilgen, Selahattin Demirtaş'ın adaylığının YSK tarafından kesinleştikten sonra tahliyesi için yapılan başvurunun hala neticelenmediğini söyledi. 
 
Bilgen, "Seçim takvimi işliyor ve Demirtaş'ın tutukluluğunu haklı kılacak hiçbir neden yokken bu seçimde yarışması engelleniyor. Bu seçimin eşit bir yarış olması için Demirtaş'ın tahliyesi yeter şart değildir. Ama bizim açımızdan, tüm muhalefet güçleri açısından ön şarttır. Bir engel varsa neden adaylığı onaylandı, bir engel yoksa bir adayın yapması gereken çalışmaları yürütmesi nasıl engellenebilir" dedi. 
 
"Yoksa bu tamamen bir rakibi engelleme, yarıştaki bir muhatabı susturma ise bunun siyasi etik açısından kabul edilir tarafı yok" diyen Bilgen, bir gün daha gecikmeden Demirtaş'ın serbest bırakılması çağrısı yaptı. 
 
Bilgen, "İktidarı da bu durum karşısında daha fazla sessiz kalmamaya, somut bir açıklama yapmaya davet ediyoruz" dedi.