18 Nisan 2024 Perşembe

Bilal Atan'ın direnişi işkenceci Özcan'ı istifaya zorladı

Ağaç AŞ.'de işkencecileri teşhir ettiği ve sessiz kalmadığı için 177 gündür direnen Bilal Atan'ın mücadelesi sonucu işkenceci şef Müslim Turgut Özcan görevden alındı. Özcan, yöneticilik pozisyonunun düşürülmesi üzerine istifa etti. 

İBB'nin iştiraki Ağaç Aş'nin yöneticileri ve şefleri tarafından işkence gören, işkenceyi ve işkencecileri teşhir ettiği için hakları gasp edilerek işten atılan Bilal Atan'ın direnişi sürüyor. Atan'ı ölümle tehdit eden Ağaç AŞ. Şefi Müslim Turgut Özcan görevden alındı. 

İşkencecilerin işten atılması ve kendisinin de işe alınması için 117 gündür İBB'nin karşısındaki Saraçhane Parkında direnen Bilal Atan, "Müslim Turgut Özcan'ın görevden alınması direnişimiz sonucudur. Tüm taleplerim yerine getirilene dek direnişte olacağım herkesi, dayanışmaya çağırıyorum" dedi. 

Direnişteyiz'den Esra Soybir'in haberine göre Özcan başka bir pozisyona alınmak istedi ancak bunu reddeden Özcan istifa etti. Soybir'e konuşan Ağaç AŞ'nin basın danışmanı, Özcan'ın görevden alındığını, yöneticilik yapmadığını doğruladı. Ayrıca Ağaç AŞ'nin Organizasyon Şemasında Avrupa Yakası 3. Bölge Şefi olarak Derya Sekban'ın yer aldığı görüldü.

Özcan'ın İYİ Parti ile bağları olduğu biliniyor. 2021'in Aralık ayındaki Ağaç AŞ direnişindeki işçiler de Müslim Turgut Özcan'ın İYİ Parti İlçe Başkanlarıyla birlikte, DİSK yerine Türk-İş'e geçmeleri yönünde talimat verdiğini, kabul etmeyenlere ise hakaret ve tehdit ile baskı uyguladıklarını anlatmıştı. İYİ Parti'nin kendilerine zarar gelmemesi için Özcan'ı görevden aldığı düşünülüyor.