20 Nisan 2024 Cumartesi

Bİlal Atan direnişine çarşambaya kadar ara verdi

Direnişinin 172. gününde olan Bilal Atan, İBB'nin kendisiyle iletişime geçtiğini bu nedenle çarşambaya kadar direnişe ara verdiğini duyurdu. İşçi Emekçi Birliği ise İBB Başkanı İmamoğlu'ni Atan'ın haklı ve meşru taleplerini yerine getirmeye çağırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç A.Ş.'nin Yenikapı şantiyesinde çalışırken şeflerden Satılmış Teke'nin işkencesine uğrayan ve işkenceyi teşhir ettiği için tüm hakları gasp edilerek işten atılan Bilal Atan'ın direnişi 172. gününü tamamladı.

İEB'DEN İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI
İşçi Emekçi Birliği, 172 gündür Atan'ı oyalayan ve taleplerini görmezden gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na şu çağrıyı yaptı. İEB, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmeler sonrası direnişin taleplerinin karşılanması için İBB başkan vekili ile Bilal Atan'ın avukatı aracılığıyla yapılan görüşmeler seçim bahane edilerek ertelenmiştir. Seçim geçtikten sonra Bilal Atan'ın avukatının görüşme talebi geçerli bir sebep gösterilmeden İBB başkan vekili tarafından reddedilmiştir.

"İşçi Emekçi Birliği olarak İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu ve başkan vekiline çağrımızdır:
🔹İşkencenciler işten atılsın.
🔹Bilal Atan işine geri dönsün.
🔹Bilal Atan'ın meşru ve haklı talepleri yerine getirilsin.

"Bilal Atan yalnız değildir. İşkence insanlık suçudur ve İBB bu suçu işleyenleri korumaktan vazgeçmelidir. Direne direne kazanacağız. Yaşasın sınıf dayanışması."

İBB İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI
Saraçhane parkındaki nöbeti sona ererken kısa bir açıklama yapan Bilal Atan, İBB'nin kendisiyle iletişime geçtiğini belirtti. Atan, çarşamba gününe kadar direnişine ara verdiğini duyurdu.