29 Mart 2024 Cuma

Bilal Atan 123 gündür direniyor: İBB iş kanunu uygula

Direnişte 123. günü tamamlayan Bilal Atan, işkenceyi ve işkencecileri koruyan bir İBB istemediklerini kaydetti. Atan, İBB'yi iş kanununa uymaya çağırdı. 

İBB'nin iştiraki Ağaç A.Ş.'de şeflerin işkencesine uğrayan ve bunu teşhir ettiği için hakları gasp edilerek işten çıkarılan Bilal Atan'ın İBB'nin karşısındaki Saraçhane parkında direnişi 123. gününü tamamladı.

"İBB Ağaç A.Ş.'de işkence ve işten atmaya karşı direnişteyim" pankartıyla gün sonu açıklama yapan Atan, "İşkencecileri koruyan, savunan İBB istemiyoruz. İşçinin konuşmak için girdiğinde özel güvenlik tarafından atıldığı İBB'yi istemiyoruz. İşçi düşmanı İBB'yi istemiyoruz. İşkencenin kamulaştığı İBB ve belediye istemiyoruz. İBB'yi bu konuda göreve çağırıyorum. Bizim istediğimiz belediye, işçinin rahat rahat derdini anlatabildiği bir belediye. İş kanunun uygulandığı belediye istiyoruz. Belediyede kamu kurumunda işkence uygulandığında, işkencecilerin işten atılarak, işkenceye uğrayan işçinin de işe geri dönmesini sağlayabilecek iradeye sahip belediye istiyoruz. İBB'nin iş kanunu uygulamasını bekliyoruz" dedi.