19 Nisan 2024 Cuma

Beyoğlu Kaymakamlığı'na yanıt: 8 Mart yasaklanamaz!

Kaymakamlığın yasağını yok sayan kadınlar, 19.30'da Taksim'de öfke ve yaslarıyla yürüyeceklerinin altını çizdi.

Beyoğlu Kaymakamlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenlenecek 21. Feminist Gece Yürüyüşü'ne engellemek için Beyoğlu'na eylem ve etkinlik yasağı getirdi.

Yürüyüş tertip komitesi tarafından "8 Mart yasaklanamaz" başlıklı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Erkek şiddetine, kadın ve trans cinayetlerine, tacize tecavüze karşı kılını kıpırdatmayan; kadınları erkek şiddetinden koruyacak sözleşmeleri fesheden, kadınların nafaka hakkına göz diken; kadınları eve, yoksulluğa, şiddete mahkûm etmeye çalışan erkek-devlet, yine türlü bahanelerle sokakları kadınlara kapatmakla, kadınların sesini kısmaya çalışmakla meşgul. Deprem bölgelerinde ilk andan itibaren adeta yok olan devlet hem orada hem burada dayanışmamızı engellemek, isyanımızı bastırmak için ortaya çıkıyor.

2003'te 100'e yakın kadınla başlayan Feminist Gece Yürüyüşü'müz onca baskıya, yasağa, engellemeye rağmen durmadan büyüdü, on binlere ulaştı, kesintisiz bir direnişe dönüştü. Bu yıl isyanımız, öfkemizle yasımızla daha da büyüdü. Bizi engellemek isteyenler bilsin ki: Biz patriyarkaya, kapitalizme, sırtınızı dayadığınız rant sistemine, heteroseksizme, transfobiye, ırkçılığa, milliyetçiliğe, dini baskıya, sömürüye, yoksullaştırmaya, hapsedilmelere, sınırlara-kuşatmalara, savaşa, erkek-devlet şiddetine karşı isyanımızla sokaklarda olmaya devam edeceğiz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da meydanları doldurmak, birbirimize güç vermek ve sokaklara çıkmak için saat 19:30'da Taksim'deyiz. Öfkeliyiz, yastayız, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Patriyarkal kapitalist yıkıma karşı feminist isyandayız!"