29 Mart 2024 Cuma

'Besra Erol ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük'

Gençlik örgütleri, İzmir'de Adalet Nöbeti'nde olan tutsak yakınlarının eylemine katılarak Suruç şehidi Evrim Deniz Erol'un annesi hasta tutsak Besra Erol ve tüm siyasi tutsaklar için özgürlük istedi.

Gençlik örgütleri, İzmir'de hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının İzmir Barosu önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ne katılarak, Suruç Katliamı'nda şehit düşen Evrim Deniz Erol'un annesi hasta tutsak Besra Erol için adalet istedi. "Siyasi tutsaklara özgürlük, Besra Erol'a özgürlük" pankartı açılan eylemde ilk olarak Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Birkan Polat konuştu. 

Besra Erol başta olmak üzere uzun yıllardır devlet tarafından tecrit, Adli Tıp Kurulu (ATK) işkenceleri, infaz yakma ve hak gasplarına uğrayan tüm siyasi tutsaklar için nöbete katıldıklarını belirten Polat, iktidarın yönetemediği siyasi krizinin bir sonucu olarak hapishanelere saldırdırdığına dikkat çekti.

"Aslında içeride olması gerekenler çeteciler, mafya liderleri, beşli çete olması gerekirken özgür bir dünya için, eşit ve adil bir dünya yaratmak için mücadele yürütenler, devrimciler tutsak. Bugün biz de onların özgürlüğü için buradayız" diyen Polat, Besra Erol'un oğlunun cenazesinde yaptığı konuşma gerekçesiyle tutuklandığını hatırlattı. Erol'un ilerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen hala serbest bırakılmadığını vurgulayan Polat, tüm siyasi tutsaklar için özgürlük istedi.

Gençlik örgütleri adına söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Hanife Çaçan, 7 yıl önce Suruç'ta 33 yoldaşlarının devlet eliyle katledildiğini söyledi. "Katledilenleri anmak ve soruşturmak isteyen bizlere karşı yürütülen susturulma politikaları da katilleri açıkça ele veriyor" diyen Çaçan, Besra Erol'un derhal serbest bırakılmasını istedi.

Hapishanelerde devrimci tutsaklara dönük işkence ve katliamın gün geçtikçe arttığını vurgulayan Çaçan, şöyle devam etti: "Bu katliamı yapan tecrit ve soykırım politikalarının yürütücüleri yenilecek. Biz devrimcilere reva görülen bu düzen yıkılacak. Cezaevlerinde, şiddete, tacize uğrayan her devrimcinin haklı mücadelesini duyuracağız. Devrimci tutsaklar onurumuzdur! Besra annemize ve tüm devrimci tutsaklara özgürlük!"

HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Hacay Yılmaz, Türkiye'de hapishane politikalarının işkence, öldürme ve hak gaspı üzerine kurulu olduğunu söyledi. "Bizler annelerin haklı sesi olarak cezaevlerinde adalet isteyen annelerin yanındayız" diyen Yılmaz, devletin hapishanelerde meydana gelen her türlü işkence ve ölümden sorumlu olduğunu dile getirdi. 

Nöbet, "Besra Erol'a özgürlük" sloganıyla son buldu.