28 Mart 2024 Perşembe

BES kamu kurumları önünde taleplerini haykırdı

İnsanca yaşamak ve çalışmak için taleplerini haykıran BES üyeleri, maaş zamlarının enflasyon oranının altında kaldığına işaret etti.

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya, Mersin ve Adana'da "insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek" talebiyle defterdarlık binaları önünde açıklama yaptı.

Antalya İş Kurumu İl Müdürlüğü önündeki eylemde konuşan BES Antalya Şubesi Mali Sekreteri Can Öztürk, siyasi iktidarın kamu emekçilerini "enflasyona ezdirmedikleri" yönündeki iddialarına işaret etti. "Geçmişe gitmeye gerek yok, 2023 yılı Şubat ayı itibariyle maaş zamlarının enflasyon oranının altında kaldığı bir gerçekliği yaşıyoruz" diyen Öztürk, taleplerini şöyle sıraladı:

"🔹İnsan onuruna yakışır bir ücret istiyoruz.
🔹İŞKUR emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz. 
🔹Tüm büro emekçilerine 3600 ek gösterge istiyoruz.
🔹Ücretsiz yemek, kira yardımı ve tüm kurumlarda kreş istiyoruz. 
🔹Mülakat değil liyakat esas alınsın istiyoruz.
🔹Vergi dilimi soygunu son bulsun istiyoruz.
🔹İş ve meslek danışmanı sertifikası olan personeller kurum içi İMD kadrosuna geçirilsin.
🔹İş ve meslek danışmanlarının atama ve çalışma usullerinin belirlendiği yönetmelik değiştirilsin, gerçek manada barışı sağlayacak, suistimalleri önleyecek biçimde revize edilsin.
🔹Kamu emekçilerinin yıllardır gerileyen maaşlarının en aşağı yoksulluk sınırında olmasını istiyoruz. Kamu emekçileri olarak bizler lütuf istemiyoruz, maaş ve özlük haklarımıza ilişkin acilen toplu sözleşme masası kurulmasını, taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz."