18 Mayıs 2024 Cumartesi

BES Ankara'da üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasını kınadı

BES İstanbul 3 No'lu Şubesi, Ankara'da BES üye ve yöneticilerinin gözaltına alınması kınadı.
Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 3 No'lu Şubesi, Ankara'da BES üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin sendika binasında basın açıklaması yaptı.
 
Burada konuşan BES İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Murtaza Pektezel, gözaltıların muhalifleri sindirmeye yönelik olduğunu söyledi. OHAL düzeninin kalıcı hale geldiğini, bu düzene itiraz edenlerin gözaltı ve tutuklamalarla gözdağı verildiğini ifade eden Pektezel, Ankara'da BES 1 No'lu Şube Başkanı İsmet Meydan, BES 1 No'lu Şube üyesi Belgizar Sazak, SES eski MYK üyesi Mehmet Sıddık Akın ve SES üyesi Adnan Vural'ın operasyonla gözaltına alındığını kaydetti.
 
Pektezel, İsmet Meydan'ın hastalığı nedeniyle evde bulunmadığını ve hastahaneye giden polisler tarafından gözaltına alındığını belirtti.
 
Dosyaya gizlilik kararı konulduğu için arkadaşlarının hangi gerekçelerle gözaltına alındığının belirsiz olduğunu ifade eden Pektezel, bu operasyonların gösterdiği tek şeyin, yerel seçimlere yaklaşırken oluşturulmak istenenin baskı ortamı olduğunu söyledi.
 
Bu saldırılara karşı Pekzetel, "Hak verilmez, mücadeleyle alınır" şiarını ilke edinerek direneceklerini ve artan baskıya boyun eğmeyeceklerini vurguladı.