19 Mayıs 2024 Pazar

Batman'da yerel seçim startı verildi

Yerel seçimlerin startının verildiği Batman'da kadınlar halay çekerek, 'HDP vardır ve tüm renklerin komünal bileşkesidir' mesajı verdi.
Batman'da 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerin startı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl binasında düzenlenen basın açıklamasıyla verildi.
 
Açıklamaya HDP, DBP'li yöneticiler, HDP bileşenleri, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş katıldı.
 
Basın toplantısında konuşan HDP Batman İl Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanacaklarını ve Batman ile ilçelerinde mahalle mahalle ve köy köy çalışacaklarını ifade etti. Işık, seçimlere coşku ile hazırlanacaklarını ve bu coşkunun 31 Mart günü zaferle devam edeceğini dile getirdi.  
 
Açıklamayı okuyan HDP yöneticisi Mahir Bekleviş, Dolmabahçe Mutabakıtı'nın bozulmasının ardından yaşanan sürece değinerek, bu sürecin ardından AKP-MHP İttifakının ülkeyi götürdüğü kaosa dikkat çekti.
 
Açıklamadan sonra kitle alkışlar ve "HDP" sloganları ile seçim startı verirken, ardından yöresel kıyafetleri ile açıklamaya katılan kadınlar şarkılar söyleyerek halaya çekti.