18 Mayıs 2024 Cumartesi

Batman'da Mahmut Demirel'in akıbeti soruldu

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları 424. kez yapılan eylemde 2 Nisan 1994'te kaybedilen Mahmut Demirel'in akıbetini sordu.
İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları 424. kez kayıpların akıbetini sordu. Açık alan yasağı nedeniyle İHD Batman Şubesi'nde yapılan eyleme, HDP Batman milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Necdet İpekyüz, ÖHP üyesi avukatlar da destek verdi.
 
Eylemde 2 Nisan 1994'te kaybedilen Mahmut Demirel'in akıbetini soran İHD Batman Şube Sekreteri Fahrettin Asutay, Demirel'in Batman şehir içi minibüsünde çalışırken kaybedildiğini ifade etti. Asutay, yapılan bütün başvurulara rağmen o günden sonra Demirel'den bir daha haber alınmadığını kaydetti.
 
Eylemde konuşan HDP Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki, "Türkiye'de yaşanan anti demokratik uygulamalara İHD Batman Şubesi'nin bu koridorlarında yaşananlar tanıktır. Bu koridor Türkiye'nin ne durumda olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Türkiye'de yaşanan bu hukuksuz uygulamalara karşı bugün milletvekilimiz Leyla Güven bedenini açlığa yatırmıştır. Artık bu uygulamalar son bulsun ve Güven'in talepleri kabul edilsin" diye belirtti.
 
Konuşmaların ardından kayıp yakınlar 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.