28 Mart 2024 Perşembe

Batman'da ilk kadın seçim bürosu açıldı

Batman'da ilk kadın seçim bürosunu açan Yeşil Sol Parti etkinliğinde konuşan HDP Batman Milletvekili Başaran, "Ama biz bugün bu alandan kadınlar olarak bir cevap verelim onlara, biz yalnız değiliz, binleriz, milyonlarız, biz yeni toplumun torunları hak sahibiyiz, kararlıyız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Batman il örgütü, ilk kadın seçim bürosunu açtı. Kooperatif mahallesinde kitlesel katılım ve coşkuyla gerçekleşen açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da katıldı.

Bir araya gelen yüzler zılgıtlarla halaya durdu. Alanda coşkuyla karşılanan Başaran, seçimlerin zor ve zahmetli, ancak tarihi olduğunu kaydetti. PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Başaran, "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit başladıktan ve aynı zamanda bütün topluma yayılmasıyla Kürt halkına karşı savaş kararı alındı. Belediyelerimiz işgal edildi, partimizin eş genel başkanları, parlamenterlerimiz, binlerce arkadaşımız rehin alındı. Bugün dört duvar arasında zindandalar. Batman'dan zindanlara selam yolluyoruz. Biz umutluyuz ki yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinin ardından, zindanların kapıları açılacak" dedi.

Kadına yönelik hak ihlallerinin 2015'ten bu yana artarak yoğunlaştığının altını çizen Başaran, şöyle devam etti: "Her gün adım adım kadın hakları ihlal edilip, kadın iradesine saldırılıyor. Belediyelerimiz işgal edildikten sonra eş başkanlık düzenimiz suç olarak gösterildi. Kadın kurumları kapatıldı. Her gün en az bir kadının katledildiği bu coğrafyada, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gecede ‘İstanbul Sözleşmesini geri çekiyorum' diyor. Masa üzerinde kazanımlarımızı ihlal etmek istiyorlar. 14 Mayıs'tan sonra kadınların yaşamlarını daha fazla daraltmak, nefeslerini kesmek istiyorlar. Burada Batman'da genç bir kadın İpek Er, AKP-MHP ittifakının politikaları yüzünden bir çavuşun kendisine el uzatmasıyla yüz yüze kalıp yaşamını sonlandırdı. Uzun zamandır genç kadınların üzerinde uyuşturucuyla, el uzatmayla, tecavüzle genç kadın arkadaşlarımıza geri adım attırmak istiyorlar. Örgütümüzü dağıtmak istiyorlar. Ama biz bugün bu alandan kadınlar olarak bir cevap verelim onlara, biz yalnız değiliz, binleriz, milyonlarız, biz yeni toplumun torunları hak sahibiyiz, kararlıyız."