28 Nisan 2024 Pazar

Baş: İsyan en meşru haktır

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, iktidara karşı topluma gerçeği anlatmak ve örgütlemek görevi ile karşı karşıya olduklarını belirtti.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş her hafta salı günü Meclis'te yaptığı basın toplantısına bu haftada devam etti.
 
Baş, basın toplantısında işçi direnişleri ve AKP'nin seçim stratejisi gündemlerine değindi. Baş, AKP'nin bütçe görüşmelerindeki tavrını eleştirilirken, seçim öncesi ülkeyi gerginliğe sürükleme çabasına da tepki gösterdi.
 
DİRENİŞ TOHUMU TOPRAĞA DÜŞTÜ
 
Cargill, Flormar, Süperpark, Makro, Tariş, Aydın Efeler, Real Market, Tüvtürk, Reysaş, İzban, TOKİ, Gripin işçilerini selamlayan Baş, "Faşist bir iktidarın, emeğe, demokrasiye, eşitlik anlayışına saldırısı bu derece azgınlaşmışken tüm halklarımıza umut veren bir işçi direnişinin tohumlarının toprağa düşmesi 2018'de umudumuzu büyüten en önemli başlıklardan bir tanesiydi. Önümüzdeki dönemde de bu mücadelenin yeşereceğine, büyüyeceğine mutlaka inanıyoruz" dedi.
 
Bütçe görüşmelerinde AKP'nin muhalefete saldırmak dışında bir şey yapmadığını belirten Baş, "Saray Bütçesi'ni Meclis'e ve halka dayatıyorlar, karşılarındaki her türlü itirazı da ağır hakaretle, ithamla, saldırıyla susturmaya çalışıyorlar" diye kaydetti.
 
'Gezi direnişine katılanların başları kesilmelidir' diyen Erkan Tan'ın AKP tarafından sırtının sıvazlandığını diğer taraftan da Fatih Portakal'ın 'ensesinin patlatılacağı' ile tehdit edildiğini söyleyen Baş, "Gazeteciler enselerinden vurularak öldürüldüler. Hrant Dink'i unutmayalım. İktidarın bu dili son derece sakıncalı ve tehlikelidir" diye ifade etti.
 
"AKP bilinçli bir planı devreye sokmuş ve seçim çalışmalarına başlamış durumdadır. Onların seçim çalışmalarını nasıl yürüttüklerini, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Diyarbakır İstasyon Meydan'ında patlayan bombadan, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde Suruç'tan, Ankara Gar katliamından, tutuklanan siyasetçilerden, eli palalılardan, 'oluk oluk kan akıtacağız' diyen çetecilerden, insan kafası kesen cihatçılardan biliyoruz" diyen Baş, iktidara karşı topluma gerçeği anlatmak ve örgütlemek görevi ile karşı karşıya olduklarını belirtti.
 
'İSYAN EN MEŞRU HAKTIR'
 
"AKP'nin halkın, emekçilerin elinden almaya çalıştığı 'sokağa çıkma hakkımızı' ısrarla savunacağız. Hani şimdi iktidar, gazetecileri ve muhalefet partilerinin liderlerini, işçileri sokağa çağırmakla, isyana davet etmekle suçluyor ya, bu tarihin en aptalca suçlamalarından biridir" diyen Baş, iktidarın isyanı bin yıllardır durduramadığını ve şimdi de durduramayacaklarını belirtti.