20 Mayıs 2024 Pazartesi

Barış Atay: Dışarıdaki mücadeleyi meclise taşıyacağız

Adaylık sürecini ETHA'ya değerlendiren oyuncu Barış Atay, mücadelenin mecliste ve 24 Haziran'dan sonra sokakta devam edeceğini söyledi.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kurucu üyelerinden olan HDP Hatay 1. sıra milletvekili adayı Barış Atay, adaylık sürecini ETHA'ya değerlendirdi. Atay "Dışarıda yürüttüğümüz mücadeleyi meclise taşıyacağız" dedi.
 
 
Atay, "7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan süreçte baskı gören herkesin HDP ile dayanışma içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Ben ve üyesi olduğum parti, oyumuzu Demirtaş'a ve HDP'ye vereceğimizi ve dayanışma göstereceğimizi söylemiştik. Gelişen süreç bir anda beni adaylığa getirdi" dedi. Adaylığı ile ilgili hala biraz şaşkın olduğunu dile getiren Atay, "Dışarıda yürüttüğümüz mücadeleyi bir şekilde meclise de taşımak gerekiyor. Çünkü bunun başka bir adresi yok" diye konuştu.
 
Tiyatro sanatçısı olan Atay, seçim çalışmasında oyunların yasaklanmasına, festivallere müdahale edilmesine, sinema fonlarının dağıtımındaki adaletsizliğin giderilmesine ve televizyon sektörünün içinin boşaltılmasına dönük çalışmaları parti programı ile birlikte yapacağını ifade etti.
 
'BAŞARDIK HİSSİNE KAPILINMAMALI'
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalacağını söyleyen Atay, mücadelenin devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti: "Asıl mücadelenin 25 Haziran ve başkanlık seçiminin ikinci tura kalması halinde 9 Temmuz sabahı başlayacağını söyleyebilirim. Rehavete kapılmadan alınabilecek en olumlu sonuçlarla 'Başardık hissiyatına düşmeden' mücadeleyi her gün büyütmemiz ve bu 16 yıllık gerici iktidarın Türkiye üzerinde yarattığı bütün yozlaşmanın biran önce telafi edilmesi için mücadele etmemez gerekiyor."