19 Mayıs 2024 Pazar

Bakırköy'de KESK'liler engellenmek istedi

İstanbul'da KESK'lilerin direnişi 67. haftasında devam ederken, Bakırköy'de polis müzik ve megafonu bahane ederek eylemi engellemeye çalıştı.
KHK ile ihraç edilen KESK üyeleri, Bakırköy ve Kadıköy'de yaptıkları eylemlere 67. haftasında devam ediyor.
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen kamu emekçilerine, Kanatçı Haydar’da işten atılan ve direnişte olan Günay Kılıç ile kanser ilaçlarını ödemesinin devlet tarafından yapılmasını isteyen "Beyaz Giy Kardeşliği" de destek verdi.
 
KESK'liler adına açıklama yapan Filiz Uzal Soylu, bir gece yarısı çıkarılan KHK’yla ihraç edildiklerini ve 67 haftadır direnişte olduklarını hatırlattı. Soylu, işlerine geri dönene kadar direneceklerini belirtti.
 
Ne AKP’nin ne de başka bir partini memuru olduklarını ifade eden Soylu, “Biz ‘çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmenin safındayız, biz 1 Mayıs’a emekçileri çağıran Şahin Tümüklü safındayız. Tutuklanan Nazife ve Narin öğretmenlerin safındayız. Yani onurun safındayız” dedi.
 
Polis, KESK üyelerinin eylemini engellemeye çalışırken, müzik çalınamayacağını ve megafon kullanılamayacağını söyledi. Polis, "dershanelerden şikayet var" iddiasını gerekçe gösterdi. KESK'liler eylemlerine devam ederken, konuya dair yaptıkları açıklamada, "Geçen sene olduğu gibi bu sene de Bakırköy alanında seçim çalışmaları bugün itibariyle başladı. Sloganlarımızdan, saat başı yaptığımız açıklamalardan, müziğimizden rahatsız olan AKP’liler alana polis çağırarak sesimizi kısmaya çalışıyorlar. İşi, ekmeği ve onuru için direnen biz kamu emekçilerinin haklılığını artık tüm dünya biliyor. Meşruluğumuzla kazandığımız bu alanları kaybetmeyeceğiz. Kamu emekçisi arkadaşlar, halkımız sizi alanımızı sahiplenmeye Bakırköy’e çağırıyoruz" dedi. 
 
Kadıköy'deki eylemin adresi yine Altıyol oldu. "KHK’lar gidecek biz kalacağız" pankartı açan KESK üyeleri adına Naciye Ertaş bir açıklama yaptı. Karanlığın mutlaka dağılacağını söyleyen Ertaş, KHK saldırıları geri çekilene, işlerine geri dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. 
 
İşlerine geri dönmek için imza toplayan kamu emekçileri, eylemi “İşimizi geri alacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “AKP’nin memuru olmayacağız” sloganlarıyla sonlandırdı. 
 
KESK üyeleri, Çarşamba günü de 14.00-17.00 saatleri arasında Kadıköy ve Bakırköy'de eylemlerine devam edecek.