19 Mayıs 2024 Pazar

Bakırköy'de direnişçi KESK'lilere saldırı: 12 gözaltı

İstanbul?da KHK ile ihraç edilmelerine karşı direnen kamu emekçilerine polis saldırdı. Saldırıda 12 kişi işkenceyle gözaltına alındı.
KHK ile ihraç edilmelerinin ardından İstanbul Bakırköy ve Kadıköy’de direnişlerini sürdüren kamu emekçileri, bugün polis saldırısına uğradı.
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 1 haftadır direnişçileri ablukaya alan polis bugün işkenceyle gözaltı yaptı.
 
Yüzün üzerinde çevik kuvvet ve sivil polis, eylemlerine başlayan direnişçilerin eylemi sonlandırma dayatmasını kabul etmemesi üzerine saldırdı. Saldırada 12 kişi işkenceyle gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Nursel Tanrıverdi, Dursun Doğan, Filiz Doğan, Ilhan Koyu, Nuray Şimşek, Özge Astan, Nuğyen Nedim , Fatoş Çekmen, Serkan Penah, Ayla Mamati, Gökhan Turan, Dilbirin Acar.
 
KADIKÖY
 
Kadıköy Altıyol'da direnen kamu emekçileri de polisin tehditleriyle karşılaştı. Polis emekçilere "Dağılın yoksa müdahale ederiz" tehdidinde bulundu. Tehditlere rağmen basın açıklamasını yapan kamu emekçileri, halaylar ve müzik yayanıyla oturma eylemini sürdürdü.
 
Direnişçi emekçilerden Hüseyin Demir, Bakırköy'de arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. AKP'nin demokrasi ve özgürlüklere yönelik saldırılarına değinen Demir, binlerce kamu emekçisinin ihraç edilmesine tepki gösterdi. İşlerine geri dönmek için başlattıkları direnişin AKP'nin demokrasi ve özgürlük demagojilerini ortaya serdiğini, bunun için saldırının hedefi olduklarını belirtti. Demir saldırılara karşın, bu haklı ve meşru mücadeleyi işlerine geri dönünceye kadar sürdüreceklerini vurguladı.
 
Eylemde konuşan Mehmet Sarı gözaltı saldırısına bir kez daha tepki gösterdi. 67 hafta önce ilk kez oturma eylemine başladıkları zaman yine tehditle karşılaştıklarını hatırlatan Sarı, mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.
 
Direnişçi emekçilerden, HDP İstanbul Milletvekili adayı Sema Uçar ise son haftalarda Bakırköy'de yaşanan baskıları anlattı. Kendilerini işsiz bırakan AKP hükümetini protesto eden sloganlar attıkları için engellendiklerini belirten Uçar, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Uçar ve diğer KESK'liler, buradaki açıklamanın ardından Bakırköy'e gitmek üzere yola çıktı.