19 Mayıs 2024 Pazar

Bahçeli: PKK drone kullanmayı başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin NATO üyeliğinde sürekli zarar gördüğünü söyleyip, PKK'nin drone kullanmaya başlaması üzerinde durdu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.
 
Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Kaşıkçı krizinin uluslararası meseleye dönüştüğüne dikkat çekti. Bahçeli, "Kaşıkçı cinayeti ezberleri bozmuş, Pandora'nın kutusunu açmıştır. Suudi Arabistan'ın örtbas çabası, Türkiye'nin delilleri ile çürütülmüştür. Riyad yönetimi ilişkisi olmadığını savunmuştur. Titiz çalışmalar sonrası, Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürülerek parçalara ayrıldığını itiraf etmek zorunda kalmıştır. Türkiye, Suudi Arabistan'a 18 kişi için iade talebinde bulunmuştur. Suudi yönetimi 18 kişiyi gözaltına almış, 5'i hakkında idam kararı vermiştir. Kimi kurtarıp, kimi asacakları aşikardır. Cinayetin baş azmettiricisi olarak belirtilen veliaht, bu olayların bir daha yaşanmaması için kurulan heyetin başına getirilmiştir. Kuzu, kurda teslim edilmiştir. Gerçeğin ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. 15 Kasım'da açıklama yapan Suudi Dışişleri Bakanı, meselenin siyasileştirilmesinin İslam coğrafyasının bölüneceğinden bahsetmiştir. Bu bakan bana göre halt etmiştir. Maktul bellidir, müşteki bellidir, cinayet mahalli de bellidir. Kaşıkçı'yı öldüren caniler bellidir. Saklanacak ne kalmıştır? Gizlenecek ne kalmıştır?" diye sordu.
 
'ABD KAŞIKÇI CİNAYETİNDE PRENSİ KORUMA YOLUNA GİRMİŞTİR'
 
ABD'nin Kaşıkçı cinayeti konusunda Veliaht Prensi koruma yoluna gittiğini söyleyen Bahçeli, "Emri verenin Veliaht Prens olduğu söylense de Trump tarafından görmezden gelinmiştir. Trump, Kaşıkçı ile ilgili ses kayıtlarını dinlemek istemediğini söyleyerek kesin rapor sonuçlarını bugün açıklayacağını söylemiştir. ABD, İslam ülkeleri arasında kargaşa amaçlamaktadır. Suudi Arabistan artık şapkasını önüne koymalıdır" dedi.
 
'TÜRKİYE SEÇENEKSİZ FALAN DEĞİLDİR'
 
Konuşmasında Avrupa Birliği'nin geleceği üzerinde de duran Bahçeli, şunları söyledi: "AB, İtalya'nın bütçe sorunu ile ilgili kararı 21 Kasım'da verecektir. AB'nin geleceği meçhuldür. AB bir anlamda iflasın eşiğindedir. Fransa'nın başını çektiği, Almanya'nın yeşil ışık yaktığı, Trump'ın karşı çıktığı Avrupa Ordusu konusu 58 yıllık arayışın ardından yeniden ortaya çıktı. Avrupa Ordusu kurulursa bir cepheleşme ortaya çıkacaktır. Burada Türkiye'nin alacağı tavır ve pozisyon bizim için önemlidir. Türk ordusu dünyanın en büyük 3 ordusundan biridir. Bu hiçbir şartta değişmeyecektir. Kiminle müttefiksek beka meselesinde karşı karşıyayız. Kiminle NATO şemsiyesi altında birlikteysek teröristlere destek veriyorlar. İttifak adamlık, adanmışlık, fedakarlık ister. Türkiye seçeneksiz falan değildir. Önde müttefik olup, arkada iş çevirmek rezilliğin daniskasıdır. Güney sınırlarımız boyunca arkamızdan iş çeviriyorlar. Hangi taşı kaldırsak altından ABD-YPG ortaklığı çıkıyor. Neymiş taktik ilişkiymiş."
 
'PKK DRONE KULLANMAYA BAŞLAMIŞTIR'
 
ABD'nin Türkiye'nin içişlerine karışmayı kendisine meslek edindiğini de söyleyen Bahçeli, tutuklu insan hakları eylemcisi, iş insanı Osman Kavala'nın başkanı olduğu Anadolu Kültür AŞ'ye yönelik bir soruşturma kapsamında geçtiğimiz Cuma günü yapılan gözaltılara dair de konuştu.
 
Bahçeli, bu konuda "Anadolu A.Ş'nin kurucusu olan şaibeli kişilik ve bağlantılı kişiler hakkında gözaltı kararı alınmıştır. Bunların Gezi Parkı olaylarını Anadolu'ya yaymaya çalışmak için görüşme yaptıkları iddia edilmiştir. Gezi ile ilişkisi olduğu iddia edilen kişilerle hukuk önünde hesaplaşmanın neresinde sorun vardır? Onu bıraksın, FETÖ elebaşını ne zaman iade edecek ondan bahsetsin. Ülkemizde garip ve üzerinde durulması gereken gelişmeler ülkemizde yaşanıyor. Yeni bir terör konsepti tedavüle sokulmuştur. Koordinat belirleyen droneları PKK kullanmayı başlamıştır. Yakın zamanda Şırnak'taki üs bölgesi yakınlarında patlayıcı yüklü drone düşürülmüştür" ifadelerini kullandı.