20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bahçeli: Kader kurbanları isyan çıkarırsa ne olur?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cezaevindeki hayat, insan onuruyla pek bağdaşmayan bir hayattır. Bu zemini işledikleri takdirde Türkiye, büyük bir felakete sürüklenebilir. Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ'nün, PKK'nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?" dedi.
MHP Genel Başkanı ve Saray koalisyonunun ortağı Devlet Bahçeli Bursa'da çetelere af talebini yeniledi. Bahçeli, cezaevlerinde 235 bin kişinin olduğunu belirterek, "içinde belli oranda bu insanlar var ve bunlar yavaş yavaş PKK ve FETÖ'nün tesiri altında kalarak birtakım organizasyonların kurbanı haline getirilirlerse kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ'nün kurbanı, PKK'nın kurbanı haline gelir ise seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile Türkiye'deki mevcut cezaevlerinde isyan başlatırlar ise ne olur?" dedi.
 
Devlet Bahçeli, bir süre önce Alattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz gibi faşist mafya çetelerinin "kader kurbanlarına af" adı altında serbest bırakılmasını istemiş ve AKP kanadından "gündemimizde af tartışması yok "yanıtı almıştı. Bahçeli'nin açıklamasından sonra faşist mafya çetesinden Kürşat Yılmaz ,HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ı tehdit etmişti.