25 Nisan 2024 Perşembe

Bağımsız Maden-İş üyelerine gözaltı

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Çakır, üye ve yöneticileri daha önce uyarı eyleminin yapıldığı Soma Yeni Anadolu Madencilik önünde gözaltına alındı. Sendikalı işçilerin haklarının gasp edildiği, mobbing ve baskının sürdüğü madencilikte başta üyeleri olmak üzere tüm işçiler için mücadele edileceği duyurulmuştu. Çakır'la birlikte gözaltına alınanlar hakkında savcı mevcutlu isterken, gözaltıları protesto etmek için Yeni Anadolu Madencilik önüne gelen iki sendikalı daha gözaltına alındı.

Soma Yeni Anadolu Madencilikte işçilerin haklarının gasp edilmesi ve sendikal ayrımcılığa karşı maden önüne gelen Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve yöneticiler gözaltına alındı.

25 Mayıs'ta maden önünde açıklama yapan Sendika, sorunlar çözülmediği takdirde bugün eylem yapacaklarını duyurmuştu. Maaşları yatırılan işçilerden sendikalı olan işçilere banka promosyonlarının yatırılmadığını söyleyen Çakır, müzakereye açık olduklarını ancak eşitlik ilkesine aykırı olacak hiçbir görüşmeyi kabul etmeyeceklerini de eklemişti.

SAVCI MEVCUTLU İSTEDİ
Sabahın erken saatlerinde Yeni Anadolu Madencilik önüne gelen, sendikalı işçiler arasında yapılan ayrımcılığın, işçilerin hakkının gasp edilmesine ve maruz kaldıkları mobbingn sonlanmasını isteyen Bağımsız Maden-İş üyeleri gözaltına alındı. Gözaltına alınan sendika üye ve yöneticileri için savcılık mevcutlu istedi.

GÖZALTILARI PROTESTO EDEN İKİ SENDİKALI DAHA GÖZALTINA ALINDI
Bağımsız Maden-İş üyeleri öğleden sonra bir kez daha Yeni Anadolu Madencilik önüne gelerek gözaltılara tepki gösterdi. Ancak asker Bağımsız Maden-İş üyesi iki kişiyi daha darp ederek gözaltına aldı. İşçiler, "İşçiyiz, haklıyız kazanacağız" sloganıyla yanıt verdi.