28 Mart 2024 Perşembe

Avrupa Kadın Dayanışması: Yeşil Sol Parti adaylarını destekliyoruz

14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama yapan Avrupa Kadın Dayanışması, Yeşil Sol Parti'nin kadın milletvekili adaylarını destekleyeceğini duyurdu.

Avrupa Kadın Dayanışması (AKD), 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. "Türkiye ve Kürdistan'da 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde Avrupa Kadın Dayanışması olarak Yeşil Sol Parti'nin kadın milletvekili adaylarını destekliyoruz" denilen açıklamada, AKP-MHP iktidarının 21 yıllık iktidarının sonuna geldiği vurgulandı.

'SERMAYE PARTİLERİNE OY YOK'
AKP-MHP iktidarı döneminde kadın cinayetlerinin, taciz, tecavüz saldırılarının arttığı, kadınlara yönelik şiddetin meşrulaştırılmaya çalışıldığı, LGBTİ+'ların sapkınlık olarak gösterildiği kaydedilen açıklamada, "İstanbul Sözleşmesinden çekilen, kadınların yaşam hakkına müdahale eden, geleneksel öğretilmiş kadınlığı, ev köleliğini her şey haline getiren ataerkil faşist iktidara, sermaye partilerine oy yok diyoruz" denildi.

'YEŞİL SOL PARTİ ADAYLARINA OY VERİN'
Yeşil Sol Parti'nin kadın özgürlükçü deklarasyonunun yaşam bulması için Avrupa'daki Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmen kadınlar arasında güçlü bir çalışma yürüteceklerini vurgulayan Avrupa Kadın Dayanışması, "Kadınların eşitliğine, özgürlüğüne dayanan, kadının beyanını esas alan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadeleyi hedefleyen, LGBTİ+'ların ve kadınların yaşam, özsavunma hakkını savunan deklarasyon etrafında emekçi tüm kadınları Yeşil Sol Parti'nin adaylarına, kadın vekillerine oy vermeye çağıracağız" dedi.

Avrupa ülkeleri ve kentlerindeki seçim komisyonlarında ve kurulacak sandıklarda görev alacaklarını kaydeden kadınlar yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Geleceğimizi özel mülkiyet dünyası ile kurulan erkek egemen iktidar ilişkilerinde değil, sömürüsüz, sınıfsız, cins ayrımsız bir dünya ile mümkün olacağını biliyoruz. Ne istiyoruz; kadına, LGBTİ+'lara dönük erkek egemenliğine, Kürt halkına dönük işgalci savaş politikalarına, Aleviler, farklı inanç ve ulusal topluluklara yapılan baskılara son verilmesini, yoksulluk, açlık, zamlar gibi ekonomik baskı ve emek sömürüsünün, ekoloji yıkımının son bulmasını istiyoruz. Seçim öncesi ve sonrası bu taleplerimizi yok sayan sermaye sınıfına karşı mücadelemizi devam ettireceğiz. Taleplerimizin savunucusu olacak olan Yeşil Sol Parti'nin adaylarıyla bugünden bu mücadeleyi büyüyeceğiz. Erkek egemenliği, faşizm değil kadın ve halkların iradesi kazanacak!"