28 Nisan 2024 Pazar

Avrupa Demokratik Güç Birliği'nden 17 Şubat mitingine çağrı

Tecridin sadece siyasal değil aynı zamanda ideolojik bir saldırı olduğunu kaydeden Avrupa Demokratik Güç Birliği, 17 Şubat'ta Köln'de düzenleyecekleri tecride karşı mitinge çağrı yaptı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği, 17 Şubat'ta düzenleyecekleri mitinge çağırdı. Tecridin sadece siyasal değil ideolojik de bir saldırı olduğu kaydedilen açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit işkencesinin tüm topluma ve hapishanelere yayıldığı kaydedildi.

Türkiye'nin faşizm tarafından büyük bir halklar hapishanesine dönüştürülmek istendiği ifade edilen açıklamada, "Yüzbinlerin sokaklarda karşı iradesini beyan ettiği faşist ırkçılık dünya çapında da önü açılarak geliştirilmektedir. Bu anlamda İmralı tecriti Kürt özgürlük hareketi önderi Abdullah Öcalan şahsında sadece Kürt halkına değil, tüm halklara, dünya çapında sınıf ve emekçilere de dayatılmaktadır. Türk faşist devleti, İmralı tecridi ile başından beri Kürt ulusunu öndersiz bırakıp teslim alma, ideolojik olarak kırılma yaratmanın çabası içerisine olmuştur. Bunu başaramamıştır başaramayacaktır da" ifadeleri yer aldı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da tecridin tüm toplumu saracak biçimde ağırlaştığı; işçi sınıfının kazanımlarının gasp edildiği, erkek şiddetinin önünün açıldığı, gençlerin geleceksizleştirildiği, çocuk istismarlarının yaşandığı, LGBTİ+'lara yönelik nefret suçlarının örgütlendiğinin altı çizilen açıklama şöyle devam etti: "Bu nedenle İmralı tecridi ve hapishanelerdeki süreçler yalnızca Kürt halkının ve devrimci tutsakların değil bütün yaşam alanları hapishaneye dönüştürülen tüm halkların gündemidir. Tecridi kırmak ise ancak ve ancak tüm toplumsal dinamiklerin ortak mücadelesi ile olacaktır. Tecride karşı başlatılan tüm mücadele yöntemlerinde yan yana durmakla olacaktır. Bizler Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) bileşenleri olarak; dünyayı tecrit çemberine almak isteyenlere karşı 17 Şubat'ta Köln'de yapılacak mitinge katılmaya, bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz!"