28 Mart 2024 Perşembe

AvEG-Kon'dan gözaltı saldırısına tepki: Buradayız

Sabah saatlerinde gerçekleşen operasyonda 150'den fazla kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren AvEG-Kon, "Tüm göçmen işçi ve emekçileri kazanma ruhu ile eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmeye, Türkiye ve Kuzey Kürdistan halkları ile dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz" dedi. 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 kentte gerçekleşen ve 150'den fazla ismin gözaltına alındığı operasyona ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Açıktır ki faşist şef 14 Mayıs seçimleri öncesi halkın tüm iradesini teslim almak ve seçimleri oy sandıkları kurulmadan seçimleri gasp etmek istiyor. Devrimci-demokratik güçler bu saldırı dalgasına boyun eğmek ve iradelerini teslim etmek bir yana bu saldırganlığa karşı mücadele alanlarını büyüterek cevap olacaktır.

Tüm bu saldırıları boşa çıkartmanın en temel yolu birleşik mücadelemizi ve faşizme karşı mücadelemizi büyütmektir. Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu olarak tüm göçmen işçi ve emekçileri kazanma ruhu ile eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmeye, Türkiye ve Kuzey Kürdistan halkları ile dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın! Bize gücünüz yetmez, buradayız birlikte değiştireceğiz!"