25 Nisan 2024 Perşembe

Aveg-Kon'dan 1 Mayıs çağrısı

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu, 1 Mayıs'a ilişkin açıklama yaptı, "Yoksulluğa, hak gasplarına ve emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs'ta sokaklara" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (Aveg-Kon), işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'a ilişkin yazılı açıklama yaptı, "Yoksulluğa, hak gasplarına ve emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs'ta sokaklara" dedi.

İşçi ve emekçilerin sokaklara çıkmak için daha çok nedenleri olduğuna dikkat çekti, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da depremin, kapitalist sömürü düzeninin insan hayatına verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.

İktidarın hala halkın ihtiyaçlarını dahi karşılamadığına vurgulayan Aveg-Kon, açıklamasında şunları kaydetti: "Avrupa'da hayat pahalılığı, yüksek enerji fiyatları işçi ve emekçilerin hayatını her geçen gün daha fazla etkilemekte. Kapitalizmin, derinleşen krizleri, insanlara savaş, açlık yoksulluk, geleceksizlik ve yaşam kaygısı dışında bir şey vaat etmiyor. Ukrayna savaşıyla birlikte üçüncü emperyalist paylaşım savaşını güncel ve gerçek bir tehlikeye dönüştürüyor."

Son iki yıldır Avrupa ülkelerinin grevlerle çalkalandığına dikkat çeken Aveg-Kon, "Biz göçmenlerin yaşamını yakından etkileyen hayat pahalılığına, krize, savaşa ve kapitalizme karşı 1 Mayıs’ta sokaklarda olalım, birliğimizi alanlarda haykıralım" dedi.