28 Nisan 2024 Pazar

AVEG-KON Paris'te ölümsüzleşenleri anacak

AVEG-KON, birinci ve ikinci Paris katliamına ve faşist Türk devletinin yeni saldırı dalgası ve kuşatma saldırısına karşı 6 Ocak 2024’te saat 11.00’de Gare du Nord önüne çağrı yaptı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu (AVEG-KON), Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Aralık 2013 yılında Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın, 2022 yılında Ahmet Kaya Kültür Merkezi ve iki Kürt işyerine yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kürt kadın hareketinin öncülerinden Evîn Goyî, Sanatçı Mîr Perwer ve yurtsever Abdurrahman Kızıl'ı bugün saat 11.00'de Gare du Nord önünde yapacağı anmaya çağrı yaptı.

AVEG-KON, "Fransa’nın Başkenti Paris, Kürtler ve dostları için "aşkın veya romantizmin" başkenti olmaktan çoktan çıktı. Paris, derin Fransız devletiyle iş birliği içinde olan Sarayın yeni saldırı konseptini Kürt siyasetçilerin ve demokratların katlederek geçekleştirdiği ve adaletin olmadığı bir kente dönüştü. 9 Aralık 2013 yılında Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın katledildiği Paris'te, yaklaşık 10 yıl sonra Ahmet Kaya Kültür Merkezi ve iki Kürt işyerine yapılan silahlı saldırı sonucu Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Evîn Goyî, Sanatçı Mîr Perwer ve yurtsever Abdurrahman Kızıl'ın ölümsüzleştiği, üç yurtseverin ise yaralandığı yerdir" dedi.

AVEG-KON açıklamasında birinci ve ikinci Paris katliamına ve faşist Türk devletinin yeni saldırı dalgası ve kuşatma saldırısına karşı ayağa kalkmaya, ölümsüzlere sahip çıkmaya, hesap sorma çağrısı yaptı.