9 Mayıs 2024 Perşembe

AvEG-Kon Eşbaşkanı Selçuk: Demirtaş birleştiriciği ile tüm halkları kucaklamıştır

HDK Avrupa MYK üyesi ve AvEG-Kon Eş Başkanı Baki Selçuk, AKP'nin 24 Haziran seçimlerinde kaybedeceğini belirtti, "Demirtaş, birleştiriciliği ve demokratik yaklaşımıyla bütün ezilenleri kucaklayan bir tutumuyla bütün halkların sempatisini kazanmıştır" dedi. HDK Avrupa MYK üyesi ve AvEG-Kon Eş Başkanı Baki Selçuk, 24 Haziran seçimlerine ilişkin ajansımıza değerlendirmelerde bulundu.
AKP'nin 24 Haziran'da kaybedeceğini bildiği için her türlü hile ve entrikaya başvuracağı uyarısında bulunan Selçuk, "Her türlü hile ve entrikayla 24 Haziran’ı kazanmaya çalışacaklardır. Ancak her koşulda yine kaybeden onlar olacaktır. 24 Haziran’da kazanamadıkları bir seçimi kazanıyormuş gibi yansıtmaya çalışırlarsa başta HDP-HDK kitlesi olmak üzere tüm muhalif kesimler sokağa çıkarak yanıt vermesi gerekir" dedi.
 
Erdoğan'ın diktatörlüğü ve sömürgeci faşizmini uzun süre devam ettiremeceğini anladığını söyleyen Selçuk, şunları söyledi: "2019’a kadar sürdüremeyeceklerini anladıkları için baskın seçimle iktidarının ömrünü uzakmak istiyor. Bunun için yanına MHP’yi de almış bulunuyor. Kürt halkına, emekçilere, ezilenlere, devrimci ve demokratlara karşı bir düşmanlık ittifakı kurdular. Seçimi kazanamayacaklarının farkında olduklarından, her türlü yolsuzluk ve sahtekarlığın da yasal koşullarını oluşturdular. Ancak biz inanıyoruz ki, ilericiler, devrimciler, demokratlar, demokratik cephede buluşanlar, buna izin vermeyecektir. Bunların iktidarını sürdürmelerinin önüne geçeceklerdir."
 
HDP'nin rehin tutulan eski eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekillerinin bütün halkları kucakladığını belirten Selçuk, "Demirtaş bu konuda bütün çevrelerce, uluslararası alanda takdir edilen deneyimli bir politikacıdır. Ama aynı zamanda birleştiriciliği ve demokratik yaklaşımıyla bütün ezilenleri kucaklayan bir tutumuyla bütün halkların sempatisini kazanmıştır. Cezaevinde olmasına rağmen, Demirtaş etrafında etkili bir çalışma yürütülmeye başlandı. Bizler de bütün gücümüzle Demirtaş'ı ve HDP'yi destekleyeceğiz."
 
HDK Avrupa MYK üyesi ve AvEG-Kon Eş Başkanı Baki Selçuk, Edirne Hapishanesi'nde rehin tutulan HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti.