20 Nisan 2024 Cumartesi

ATMTURK direnişi kazanımla sonuçlandı: Fiili meşru mücadele kazandırıyor

İşten atılan; kıdem ve ihbar tazminatı da gasp edilmek istenen ATMTURK işçisi ve TOMİS’in direnişi patrona geri adım attırdı. İşe iade davası kazanıldığında başta ihbar ve kıdem tazminatı hakları olmak üzere tüm hakların işçiye ödenmesi üzerine TOMİS kazanımı duyurdu. Dayanışma içinde olanlara teşekkür eden TOMİS, örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı.

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) ATMTURK direnişini kazanımla sonuçlandırdı. 26 Nisan tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ATMTÜRK işçisiyle birlikte "direniş ve dayanışmayla kazanacağız" sloganıyla yürütülen mücadele patrona geri adım attırdı.

İMES Sanayi Sitesinde bulunan ATMTURK işten atılan işçiye arabulucu görüşmesinde kıdem ve ihbar tazminatları hakkının ödenmesini işe iade davasından vazgeçme şartına bağlamıştı. Bu tutumu kabul etmeyen TOMİS ve işçi direnişe başlamıştı.

22 Mayıs günü fabrika önünde direniş kararı alınmış ancak saatler kala şirketin görüşme talebi üzerine ertelenmişti. Bugün fabrika önünde açıklama yapan TOMİS ve işçi, pazartesi ve salı günü gerçekleşen görüşmeler sonrası işçinin işe iade davası sonucu kazanacağı başta kıdem ve ihbar tazminatı haklarının ödendiğini duyurdu.

Açıklamada, "Bizler bu mücadelede bir kez daha gördük ki fiili meşru mücadele işçiye, emekçiye kazandırıyor" denildi.

Kendileriyle dayanışma içinde olanlara teşekkür edilen açıklama, TOMİS’e üye olma ve mücadele büyütme çağrısıyla sonlandı.