21 Mayıs 2024 Salı

Arhavi Lipton Çay Fabrikası'nda direniş sürüyor

Arhavi Lipton Çay Fabrikası'nda, iş akitleri askıya alınan işçilerin fabrika önündeki direnişi sürüyor.
Arhavi Lipton Çay Fabrikası'nda, iş akitleri feshedilen işçilerin direnişi sürüyor. 
 
İşçilere, ESP İlçe Başkanı Yunus Aksu ile Hopa ve Rize Fındıklı'dan gelen çok sayıda kişi de destek veriyor. İşçilerle görüşen ESP İlçe Başkanı Aksu, bilgi aldı ve sonuna kadar işçilere destek vereceklerini belirtti. Aksu, her türlü yardımda bulunacaklarını da kaydetti.
 
"Susma sustukça sıra sana gelecek", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını atan işçiler, desteğe gelen yüzlerce kişi ile birlikte yağmur altında bekleyişini sürdürüyor.
 
ETHA'ya konuşan işçiler, fabrika yönetiminin kendilerine yeterli bir açıklama yapmadığını belirterek, "Sadece ekonomik kriz nedeniyle fabrikayı çalıştırmayacaklarını söylediler. Mağduriyetimiz sadece işsiz kalmakla değil. Çay fiyatlarındaki azalmayı durdurulamayacak. Bölge halkı daha çok mağdur olacak. Fabrika işlemeyecek, bu durumda halk daha az çay alacak" dedi.
 
Tek Gıda-İş Sendikası'na üye olan işçiler, "2019 yılı için tamam ama 2020 yılında ne olacağımız belli değil. İş aktimiz zaten askıdaydı, şimdi süre belirsiz bir süre uzatıldı" diyerek, kendilerini neyin beklediğini bilmediklerini belirtti. İşçiler, direnişlerini sürdüreceklerini vurguladı.