27 Temmuz 2024 Cumartesi

Antep'te eylem: Nakba'ya karşı halkların intifadası

İşgal devleti İsrail'le ticaret yapan iller arasında 6. sırada olan Antep'de BİRTEK-SEN'in çağrısıyla yapılan açıklamada, Filistin'de yaşanan soykırıma karşı mücadele ve dayanışma çağrısı yapıldı. 

Nakba'nın 76. yılında BİRTEK-SEN'in çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kişi "Nakba bitecek, halkların intifadası kazanacak" dedi. "Nakba'ya karşı halkların intifadası, İsrail'le tüm ilişkiler kesilsin" pankartının açıldığı eylemde; "İsrail ve ABD ile işbirliğine son. Filistin halkına özgürlük", "İsrail'le tüm ilişkiler kesilsin. Filistin'e özgürlük", "Filistin için dua, İsrail'le ticareti ikiyüzlülüktür. İsrail'le ticarete son", "Nakba'ya karşı halkların intifadası. Nehirden denize özgür Filistin" dövizleri taşındı.

Gazze'de katliam devam ederken siyonist İsrail'e ihracatını artıran şehirlerden biri olan Antep'in işgal devletine in çok ticaret gerçekleştiren iller arasında 6. sırada oluğu kaydedilen eylemde, işçi ve emekçileri Filistin'de yaşanan katliam ve soykırıma karşı dayanışmaya, mücadeleye çağrıldı. 

Açıklamada şu talepler sıralandı: 
🔹"Siyonist İsrail Filistin Topraklarındaki işgale derhal son vermelidir!
🔹AKP hükümeti İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik tüm ilişkilerini kesmelidir.
🔹Başta ABD olmak üzere, Siyonist İsrail saldırganlığının en büyük destekçisi ve dünya halklarının düşmanları olan emperyalistlerle işbirliğine son verilmelidir! 
🔹Türkiye'de ABD üsleri kapatılmalı, bölgedeki birinci önceliği Siyonist İsrail'in güvenliği olan savaş örgütü NATO'dan derhal çıkılmalıdır."