26 Nisan 2024 Cuma

Antep'de genç adaylar kadın seçim bürosunu açtı: Hiçbir erkek egemen sisteme boyun eğmeyeceğiz

Antep'in genç milletvekili adayı Aysima Mihriban Mehtap Arslan AKP-MHP iktidarının tüm saldırılarına karşı makbul kadın olmayı reddedeceklerini ve hiçbir erkek egemen sisteme boyun eğmeyeceklerini kaydetti. Kadınların zılgıt ve sloganlarıyla seçim bürosunu açan Arslan, genç kadınlar başta olmak üzere Yeşil Sol Parti çatısı altında mücadeleye çağırdı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) genç kadın adayları Antep'te seçim bürosu açtı. Adaylar açılış öncesi Şahinbey ilçesi Narlıtepe, Fırat ve Vatan Mahallesinde bildiri dağıttı, kadınlara seslendi, esnaf ziyaretleriyle de Narlıtepe'de açılacak kadın seçim bürosuna çağırdı. 

Açılıştan önce çok sayıda kadın Narlıtepe'de buluştu. Slogan ve zılgıtlarla halaya duran kadınlar uzun süre heyetin gelmesini bekledi. Milletvekili kadın adayları coşkuyla karşılandı. 

Söz alan Aysima Mihriban Mehtap Arslan kadınları tutsak siyasetçiler Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak ve Sabahat Tuncel'in onurlu mücadelesiyle selamladı. Arslan, "AKP-MHP iktidarı 21 yıldır özellikle biz kadınlar üzerinde baskı, dayatma, işgal, talan politikasını uyguladı. Ve hala bu seçim sürecinde bunları sürdürmek için yeniden iktidara gelme hayali kuruyor. Fakat kadınlardan korkan iktidar kurduğunun hayal olarak kalacağını biliyor" dedi. 

Yıllardır sokakları terk etmeyen, mutfaktan çıkıp isyanı büyüten kadınlar iktidarın karşısında mücadele yürüttüğünü bu nedenle de en çok kadınlardan korktuklarının altını çizen Arslan, "Bizi makul kadın olarak kalıba sığdırmaya çalışıyorlar. Ama biz bu makul kadından daha fazlayız, biz bize dayatılan sınırdan daha sınır ötesiyiz. Dışarı çıkıp çıkmayacağımıza, kimle çıkacağımıza, okuyup okumayacağımıza biz karar veririz. Hiçbir erkek egemenlik sistemini kabul etmiyoruz. Yaşamın her alanında mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Başta genç kadınları ve bütün halkları bize dayatılan geleceksizliğe, şiddete, kıyıma, yoksulluğa, işsizliğe, sömürüye karşı Yeşil Sol Parti çatısı altına çağırıyoruz. Son olarak ezilenlerin baharı en aydınlık, en eşitlikçi bahardır. Mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.