25 Nisan 2024 Perşembe

Antep ve Adıyaman'da kadınlar buluştu

Antep ve Adıyaman'da kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi.

Antep'in Şahinbey ilçesinde Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) kadınlarla buluştu. 8 Mart'ın tarihçesini aktaran sosyalist kadınlar, o günden bu yana kadınların dayanışmayı ve direnişi artırarak sürdürdüğünü belirtti. Özellikle deprem günlerinde kadınların çadırlarda, sokaklarda dayanışmayı ördüğünün de altı çizildi.

SKM MYK üyesi Satiye Ok da kısa bir konuşma yaptı. Hapishanelerde direnen tutsak kadınlar Figen Yüksekdağ, Sabahat Tuncel, Gültan Kışanak'ı selamlayan Ok, Türkiye ve Kürdistan'da da kadınların direnişi sürdürdüğünün altını çizdi. Ok, "Dün eşit işe eşit ücret talep eden kadınları katleden sistem ile bugün enkaz altında halkımızı bırakan sistem aynı. Yaralarımızı dayanışmayla saracağımızı bir kez daha gördük. Biz kadınlar olarak şimdi daha fazla kenetlenmeli ve yan yana gelmeliyiz. Aynı zamanda da mücadeleyi büyütmeliyiz" çağrısı yaptı.

ADIYAMAN
Tevgera Jinên Azad (TJA), Afet İçin Feminist Dayanışma Grubu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Meclisi, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Kadın Meclisi ve çok sayıda demokratik kitle örgütü, Adıyaman merkez ilçesine bağlı Narlıkuyu'da bulunan çadır kentte depremzede kadınlarla dayanışma etkinliği gerçekleştirdi. Kadınların boyayarak yazdığı "Kadın Dayanışması Yaşatır" pankartının asıldığı çadır kent alanında yine boya ve çizimlerle koltuklar hazırlandı. Kadınlar daha sonra "Jin Ne Bi Tenê Ne" yazılı pankart da hazırlayıp alana astı.

Kadınlar sohbet etti.