25 Nisan 2024 Perşembe

Antakya'dan seslendiler: Gitmedik, buradayız!

"Gitmedik, buradayız" şiarıyla Antakya'da yapılan açıklamada, "Her vakit burada ve her yerde olacağız" denildi.

Çok dilli ve kültürlü kadim kent Antakya'da depremin 48. gününde, "Gitmedik, buradayız" vurgusu yapıldı. TTB Dr. Ali Özyurt Kültür, Sanat ve Edebiyat Kolu'nun çağrısıyla yazar, şair ve sanatçılar, depremlerde büyük yıkım yaşanan Antakya'da Nostaljik Dükkan'ın önünde buluşacak. Samandağ'da TTB ve Hatay Tabip Odası sağlık birimleri ve Arsuz'da Füsun Sayek Kültürevi'ni ziyaret edecek, Antakya Sanat Kolektifi ile bir araya geldi.

Depremin 48. gününde "Gitmedik buradayız" pankartlarıyla gerçekleşen açıklamada, "Yıkılan her taşın binlerce yıldır biriktirdiği sesi ve izi arasından sesleniyoruz" denildi.

Antakya Sanat Kolektifi adına konuşan şair Edip Yeşil, Burada Antakya Sanat Kolektifi adına konuşan şair Edip Yeşil, "Yıkılan her taşın binlerce yıldır biriktirdiği sesi ve izi arasından sesleniyoruz: Gitmedik! Buradayız" dedi. Dünyaya seslendiklerini dile getiren Yeşil, "Gitmedik! Buradayız! Antakya'nın taşı, suyu, insanı bugünleri ve yanında yer alıp ona yeniden yaşam verenleri asla unutmayacak!!!! Sanatın yaşam vermesi umuduyla! Gitmedik! Buradayız! Her vakit burada ve her yerde olacağız" ifadelerini kullandı.