25 Nisan 2024 Perşembe

Antakya'da müşahitlere saldırı

Antakya'da bir köyde köy muhtarı ve yakınları usulsüzlüklere itiraz eden iki müşahite saldırarak darp etti, jandarma ise olayları izlemekle yetindi.

Antakya'da Muhtar Abdurrahman Çetiner İlkokulu'nda müşahit olan iki kişi, kabine birlikte girme ve kimliksiz oy kullanma gibi usulsüzlüklere itiraz ettikleri gerekçesiyle darp edildi. İki müşahitin usulsüzlüklere itiraz etmesiyle köy muhtarı yakınlarını sandık çevresine çağırarak müşahitleri tehdit etti. Muhtar, müşahitlere "Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsunuz" diye iftira ederek ortalığı provoke ederken, müşahitlerin duruma tepki göstermesi üzerine saldırdı. Muhtar ve yakınları müşahitlere tekme ve yumruklarla saldırarak uzun süre darp etti.

Saldırganlardan biri iki genci "Buradan cenazeniz çıkar, burası sağcı" diyerek ve küfürlerle tehdit etti. Olayın başından itibaren etrafta bulunan jandarmalar ise durumu izlemekle yetindi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi, saldırıya uğrayanlardan birinin üyeleri Berkant Doran olduğunu duyurarak "Herkes biliyor zarların hileli olduğunu! Hilesi ortaya çıkınca çirkinleşenleri... Seçimde sandıklara sahip çıkmak gerekmeyecek bir ülke umuduyla, üyemizin sonuna kadar yanındayız" ifadelerini kullandı.