19 Mayıs 2024 Pazar

Ankara'da KESK'in eylemine polis engeli

OHAL, KHK ve seçimlere dair Sakarya Caddesi'nde yapılacak açıklama polis tarafından engellendi.
KESK Ankara Şubeler Platformu'nun Sakarya Caddesi'nde OHAL, KHK ve seçimlere yönelik basın açıklaması polis engeliyle karşılaştı.
 
Kamu emekçileri pankartlarını açarak eyleme başlayacakları sırada polisin dayatmasıyla karşılaştı. Valilik yasağını gerekçe gösteren polis, eylemin Sakarya Caddesi'nde yapılamayacağını söyledi.
 
Yasağı protesto eden emekçiler kısa bir konuşma yaparak açıklamayı Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Şube binası önünde gerçekleştirmek için toplu şekilde yürüyüşe geçti.
 
Toplu şekilde yürüyen emekçileri "Eylem yapamazsınız" diyerek polis taciz etmeyi sürdürdü. Emekçiler tepki gösterirken, polisle yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından yürüyüş devam etti.
 
Eğitim Sen şube binası önünde yapılan basın açıklamasında "OHAL ile memleketimiz, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, emeği hedef alan saldırıların merkezi haline gelmiştir" denilerek KHK'lar ve OHAL uygulamaları eleştirildi.
 
Başkanlık sistemi ve baskın seçimine tepki gösterilen açıklamada, "Bizler kamu emekçileri olarak AKP-MHP'de ifadesini bulan 'cumhur ittifakı'na oy vermeyeceğimizi, geleceğimize sahip çıkacağımızı; eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir gelecek için taleplerimizi daha güçlü savunacağımızı ve takipçisi olacağımızı buradan kamuoyuna duyururuz" denildi.
 
Basın açıklamasının ardından HDP Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Veli Saçılık söz aldı. "Biz diyoruz ki; tek adam rejimine karşı, baskılara karşı, özgürlüğünüzü çalanlara karşı durduk ve durmaya devam edeceğiz. OHAL'den faydalanarak bütün görevleri yasaklayanlara, özgürlüğümüzü kısıtlayanlara karşı durmaya devam edeceğiz" diyen Saçılık, seçimlerde HDP'ye destek çağrısı yaptı.