20 Nisan 2024 Cumartesi

Ankara'da 1 Mayıs'ın adresi Tandoğan Meydanı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Ankara'da gerçekleşecek 1 Mayıs mitingine ilişkin açıklama yaparak, mitingin Tandoğan Meydanı'nda olacağını duyurdu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Ankara'daki 1 Mayıs programına ilişkin basın açıklaması yaptı.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, her yıl coşkuyla kutlanan işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'ı bu yıl, deprem nedeniyle yasla karşıladıklarını söyledi. İyi bir ülke ve dünya için mücadele ettiklerini ifade eden Görgün, "1 Mayıs'lar her yıl emeğin, dayanışmanın, yarınları kurmak isteyenlerin omuz omuza olduğu gündür" dedi.
 
Bu yıl 1 Mayıs'ta Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanı'nda olacaklarını ifade eden Görgün, 1 Mayıs'ta saat 11.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde toplanılacağını, kortejlerin oluşturulacağını, saat 13.30'da ise tüm kortejlerin alana girmesiyle mitingin başlayacağını belirtti. Miting, sanatçı İlkay Akkaya'nın sahne almasının ardından sona erecek.