19 Mayıs 2024 Pazar

Amed İhraçlar Platformu kuruldu

Diyarbakır'da KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri bir araya gelerek Amed İhraçlar Platformu'nu kurdu.
KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri, "Amed İhraçlar Platformu"nun çatısı altında bir araya geldi. Platformun kuruluşu yapılan basın açıklaması ile duyuruldu.
 
AZC Plaza önünde yapılmak istenen basın açıklaması polis tarafından engellenemek istedi. Yaşanan tartışmanın ardından Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapıldı.
 
"KHK'lar gidecek biz kazanacağız" yazılı pankart açan kamu ihraz edilen kamu emekçileri, "KESK'li ihraçlar onurumuzdur", "KHK'lar gidecek biz kazanacağız" sloganlarını attı.
 
135 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ
 
Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Diyarbakır 3 Nolu Şube Eşbaşkanı Belgin Gülben, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL'i gerekçe gösteren iktidarın yayınladığı 36 KHK ile toplam 135 bin 144 kamu emekçisinin ihraç edildiğini hatırlattı.
 
'KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ'
 
Siyasal iktidarın önünde diz çöküp teslim olmadıkları için ihraç edildiklerini belirten Gülben, "Dün olduğu gibi bugün de uğruna ihraç olduğumuz taleplerimizin arkasındayız. Anti demokratik uygulamalardan dün korkmadığımız gibi bugün de korkmuyoruz ve korkmayacağız" dedi.
 
Önceliklerinin ekonomik olmadığını önceliklerinin bu topraklarda bütün renklerin kardeşçe bir arada birlikte yaşama arzusunu gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Gülben, "Önceliğimiz Diyarbakır'da, Suruç'ta, Ankara Gar Meydanı'nda katledilen arkadaşlarımız, yoldaşlarımızın katilleri başta olmak üzere halkların birlikte yaşama arzusuna karşı suç işleyenlerden hesap sormanın gerçekleşmesidir" ifadelerini kullandı.
 
'DARBECİLERİ BÜYÜTEN AKP'DİR'
 
Darbecileri büyüten ve darbeye zemin hazırlayanın AKP iktidarı olduğunu ifade eden Gülben, "Yılarca ülkeyi talan eden ve yağmalayanlardan hesap sorulmazken, hiçbir gerekçe gösterilmeden, hukukun en temel ilkesi olan savunma hakkı dahi tanınmadan on binlerce kamu emekçisi ihraç edilmiştir. Bizler ihraç olmamızı hukuksuz ve siyasi bir karar olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu lağvedilerek demokratik sürece dönülmeli ve hukuk işletilmelidir. Hukuksuz bir şekilde ihraç edilerek aileleri ile birlikte açlığa mahkûm edilen on binlerce OHAL mağduru derhal görevine iade edilmelidir" ifadelerini kullandı.
 
PLATFORMUN TUTUM BELGESİ
 
Eğitim Sen 2 Nolu Şube yöneticilerinden Mehmet Şahin ise Amed İhraçlar Platformu'nun tutum belgesini açıkladı. Hukuk ve demokrasi mücadelesi için ihraçlar platformunun kurulduğunu belirten Şahin, "Amaç, ilimizdeki bütün ihraçların platform çatısı altında bir araya gelmesini sağlamak ve bu konuda ortak tutum geliştirmek ve demokratik mücadele yoluyla sesimizi yükseltmektir" dedi.
 
Şahin, ihraç edilen kamu görevlileriyle ilgili tüm hukuki işlemler, OHAL komisyonuyla değil mevcut hukuk içinde yer alan mahkemeler tarafından yürütülmesi gerektiğini belirtti. Şahin, ülkede demokrasi ve hukuk işlevsel hale gelinceye kadar platform olarak fiili meşru mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.