20 Nisan 2024 Cumartesi

Amazon'un İngiltere Coventry deposu işçileri bir kez daha grevde

İngiltere'de GMB sendikasına üye yaklaşık 700 Amazon işçisi greve çıktı. İşçiler bugün ve cuma günü iş bırakacak.

Amazon'un İngiltere Coventry'deki deposunda çalışan işçiler bir kez daha greve çıktı. GMB sendikasına üye yaklaşık 700 işçi bugün ve cuma günü iş bırakıyor. Böylece Amazon Coventry deposunda işçiler toplam 16 gün greve çıkmış olacak.

İşçiler, dünyanın en zengin şirketlerinden birisi olan Amazon'un "sadaka benzeri" ücret artışı teklifine karşı saat ücretinin 15 sterlin çıkarılmasını talep ediyor.

Evrensel'in haberine göre grevdeki işçiler ayrıca ülke çapında hemen her iş kolunda örgütlü olan ve yaklaşık 600 bin üyesi bulunan GMB (Genel-İş) sendikasının, Amazon'da yetkili sendika olarak tanınması için yapılan başvurunun sonuçlanmasını bekliyor.

GMB sendikası söz konusu başvuruyu 11 Mayıs'ta İngiltere'de iş hukuku alanında yetkili olan Merkezi Arabuluculuk Komitesine (CAC) yapmıştı.

GMB'den yapılan açıklamada, grevin Coventry'de yaşayan bölge halkının yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki Amazon çalışanlarından da büyük destek gördüğü ifade edildi.

Sendika, Amazon'un üst düzey yöneticilerinin işçilere karşı dengesizce bir taktik izlediğini, bir gün alışveriş kuponları vaatleriyle işçileri kazanmaya uğraşırken ertesi gün işçi sendikası temsilcilerini uzak tutmak için sipariş karşılama merkezlerinin etrafını bariyerlerle kapattıklarını belirtiyor.

GMB ayrıca Amazon'un Rugeley ve Mansfield'deki depolarında çalışan işçilerin de greve katılmak için oylamasının devam ettiğini duyurdu.