28 Mart 2024 Perşembe

Amasra maden katliamı davasında bir kişi tahliye edildi

Amasra'da 43 maden işçisinin katledilmesiyle ilgili davanın 4 gün süren duruşmasının sonunda bir kişi tahliye edildi. Bir sonraki duruşma 3 Mayıs günü görülecek.

43 maden işçisinin göz göre göre katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşması 4 günün ardından sona erdi. Katliamın siyasi sorumlularının dahil edilmediği davanın bugünkü son oturumunda bir kişi hakkında tahliye kararı verildi. Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmada mahkeme heyeti, Salih Atmaca'nın adli kontrol ile tahliyesine, 7 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verdi.

Baroların ve kurumların katılma taleplerini reddeden mahkeme heyeti, sadece Genel Maden-İş Sendikası'nın katılma talebini kabul etti. Heyet, keşif için kurumdan haber beklenmesini, ardından bilirkişi heyeti oluşturulmasını kararı alırken, TTK'nin Amasra'da başka bir maden sahası ve kuyu açılması talebini ise karara bağlamadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri hakkında yürütülen soruşturmanın akıbetinin başsavcılıktan sorulması kararı veren mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Mayıs Çarşamba gününe erteledi.