3 Mayıs 2024 Cuma

Almanya'da yüz binler faşizme karşı alanlara çıktı

Almanya'nın pek çok kentinde yüz binlerce kişi ırkçı-faşist AfD'ye karşı alanları doldurdu.

Almanya'nın farklı kentlerinde yüz binlerce kişi ırkçı-faşist Almanya için Alternatif'e (AfD) karşı alanlara çıktı. Eylemlerde faşist AfD'nin derhal kapatılması istenildi.

Stuttgart, Hamburg, Berlin, Bochum, Ulm, Frankfurt, Karsruhe, München, Tübingen, Hannover, Freiburg, Bremen, Heidelberg gibi onlarca kentte toplam 350 bini aşkın kişi AfD'ye karşı meydanlara çıktı.

Irkçı faşist parti AfD'nin organize ettiği ve çok sayıda Neo-nazinin katıldığı gizli bir toplantı yaptığı ve milyonlarca göçmeni sınır dışı etme planları oluşturduğu açığa çıkmış, bunun üzerine binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

STUTTGART
Almanya'nın Stuttgart kentinde yaklaşık elli bin kişi, cumartesi günü sokaklardaydı. Devrimci antifaşist grupların öncülüğünde örgütlenen eylemde faşizme karşı mücadele çağrısı yapıldı, hükümetin yeni göçmenlik yasalarıyla, faşistlerin planlarını uyguladığı belirtildi.

Mercedes fabrikalarından sendikacı, temsilci ve işçiler alana iki koldan girerken alkışlarla karşılandılar. Aynı şekilde ver.di sendikası da eyleme katıldı.

Yürüyüş boyunca "Bütün Stuttgart AfD'den nefret ediyor", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Faşizmin arkasında sermaye var" sloganları atılırken, yürüyüş faşizme karşı birleşik mücadele çağrısıyla sona erdi.

FRANKFURT
Frankfurt'ta yaklaşık elli bin kişi sokaklardaydı. Eylemde AfD'nin faşist bir parti olduğu dile getirilerek faşizme karşı birleşik mücadele çağrısı yapıldı. "Naziler defolun, göçmenler burada" ve "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarının atıldığı eylem, yürüyüşle devam etti.