8 Eylül 2025 Pazartesi

Almanya'da MLKP'nin 31. mücadele yılı kutlandı

MLKP'nin 31. mücadele yılı Almanya'nın Köln, Duisburg ve Stuttgart kentlerinde kutlandı. 

Almanya'nın Köln, Duisburg ve Stuttgart kentlerinde, Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 31. mücadele yılı kutlandı. 

Köln kentinde düzenlenen etkinlik saygı duruşuyla başladı ardından MLKP'nin mücadele tarihini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.  

Ardından MLKP adına bir konuşma yapıldı. Birlik devriminin mayasının sağlam olduğuna, bu güçlü temel üzerinden partinin geliştiğine ve bugünlere geldiğine değinildi. 

KGÖ adına yapılan konuşmada, partinin ve partiyi yaratan ölümsüzlerin, gazi ve tutsak yoldaşların gençliğe ışık olduğuna vurgu yapıldı. 

Etkinlik, müzik dinletisiyle sona erdi. 

Duisburg kentinde MLKP'nin 31. mücadele yılı ve Ivana Hoffman'ın 30. yaşı kutlandı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlik komünist öncünün 31 yıllık mücadelesinden kesitlerin olduğu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

MLKP adına yapılan konuşmada, 10 Eylül'ün parti için sınıflar mücadelesinde, kendisini amansız var edişinin tarihi olduğunu dile getirdi. Bu tarihi yaratan irade selamlandı. Amaçlara, ideallere ve değerlere bağlılığın, birlik devrimiyle taçlandırıldığı kaydedilen konuşmada, öncünün hiçbir zaman kendini amaçlaştırmadan devrimi örgütleme iddiasıyla yürüdüğü vurgulandı. Öncünün bugünlere gelmesinde, fedaice mücadelede ölümsüzleşenlerin anıldığı konuşmada, "Onlara mücadelemizi devrimle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gençlik örgütü adına yapılan konuşmada ise Ivana Hoffmann’ın 30. doğum günü kutlandı. Konuşmada, "Partiyi yaratan ölümsüzlerimiz- gençliğe ışık olup yol gösteriyor. Yasasın Partimiz MLKP" denildi.

Konuşmaların ardından pasta kesildi. Etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi. 

Stuttgart kentinde, Kornwestheim piknik alanında kutlama yapıldı. 4 Ağustos 2025’de kalp krizi sonucu ölümsüzleşen MLKP/KKÖ üyesi Leyla Kara Abay anısına, "Devrime adanmış komünist kadın Leyla Kara Abay ölümsüzdür. MLKP, MLKP/KKÖ" imzalı pankartın asıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte MLKP adına yapılan konuşmada, partinin ateş altında büyük bedeller ödeyerek yürüttüğü 31 yıllık mücadelesine dikkat çekildi. MLKP’nin ölümsüz savaşçıların mücadele alanlarında, savaşın içinde, direnişin en önünde tereddüt etmeden büyük bedeller göze aldığı hatırlatıldı. Konuşmada, işçi sınıfının devrimci kurmayı MLKP’nin bir savaş partisi olarak ölümsüzleşeneriyle bugünlere geldiği belirtildi.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına yapılan konuşmada ise Birlik Devrimine işaret edildi. Devrimci hareketin bölük pörçük olduğu, tasfiyeciliğin hüküm sürdüğü koşullarda MLKP'nin kendini var ederek güçlendiği ifade edildi. 

Ardından dost kurum ve örgütlerin mesajları ile dayanışmada bulunan örgütlerin adları okundu, kurum temsilcileri söz aldı. 

Etkinlik müzik dinletisi ve serbest kürsüyle devam etti.